2,7 miljoen voor de creatieve sector in Gelderland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Gelderland

Provincie Gelderland, gemeente Arnhem en ArtEZ hogeschool hebben samen een masterplan opgesteld om mode en vormgeving op de kaart te zetten.

Meer werkgelegenheid, meer atelierruimte en versterken van de relatie tussen bedrijfsleven en de creatieve sector. Dat is het doel van het masterplan mode en vormgeving dat door de provincie Gelderland, gemeente Arnhem en ArtEZ hogeschool voor de kunsten is opgesteld. Een investering van in totaal 2,7 miljoen euro moet die ambitie mogelijk maken.

Ontwerp van een jurk Foto: Flickr Commons

De colleges van Gedeputeerde Staten van Gelderland en B en W van Arnhem hebben op 11 januari bijdragen van 1.850.000 euro respectievelijk 870.000 euro gereserveerd voor de uitvoering van het masterplan.

Rendement
Mode & vormgeving is een van de speerpunten van het economisch beleid in Arnhem en een opkomend aandachtsgebied in de provincie Gelderland. De drie partners willen met hun masterplan mode & vormgeving bereiken dat de sector economisch en cultureel meer rendement oplevert.

Kruispunt
Via het masterplan wil de provincie de mode ook als cultureel verschijnsel stimuleren, als een uiting van creativiteit op het kruispunt van cultuur, economie en onderwijs.

Magneet
Provincie, gemeente Arnhem en ArtEZ ondersteunen initiatieven die de stad, regio en provincie een krachtiger profiel bezorgen als magneet van mode & vormgeving. In Arnhem is inmiddels een complete infrastructuur aanwezig op het gebied van mode en vormgeving. Zo zijn er de Fashion & Product Design opleidingen van ArtEZ, de Arnhem Fashion Factory, warenhuis Coming Soon, het Modekwartier in Klarendal, Arnhem Mode Biënnale, en verschillende netwerken van de creatieve beroepsgroep.

 

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!