'2 connect Business' dankzij succes verlengd

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Euregio Rijn-Waal

Goed nieuws voor Nederlandse bedrijven uit de Euregio Rijn-Waal, die hun activiteiten naar Duitsland willen uitbreiden. Het INTERREG IV-A project '2 connect Business' wordt tot eind 2014 verlengd.

'2 connect Business' dankzij succes verlengd

Zij profiteren ook in de komende maanden van gratis advies, netwerkbijeenkomsten en subsidies. Er is per bedrijf een financiële bijdrage van maximaal 5.000 euro beschikbaar. De subsidieaanvraag moet echter snel worden ingediend, omdat de subsidiabele maatregelen uiterlijk eind oktober 2014 moeten zijn uitgevoerd.

Veel behoefte

Projectleidster van 2 connect Business Hildegard Bongert-Boekhout van het EU-Referat van de Kreishandwerkerschaft Borken is blij met de verlenging van het project en de daarmee verbonden mogelijkheden voor mkb-bedrijven in de grensregio: “Uit het project is duidelijk gebleken dat veel bedrijven interesse hebben in de stap over de grens en daarbij graag gebruik maken van ondersteuning. In het kader van het project hebben we al meer dan 520 bedrijven geadviseerd en er bestaat zeker nog meer behoefte.”

Een indruk, die wordt bevestigd door het deelnemersaantal van de 92 tot nu toe gehouden projectbijeenkomsten, waarbij ook een groot netwerk van partners uit de regio betrokken was. Sinds eind 2012 mobiliseerden ze meer dan 2.000 deelnemers uit Nederland en Duitsland, afkomstig uit de meest uiteenlopende branches, zoals uit de agrarische en creatieve sector, de logistieke tak en de gezondheidsbranche.

Alleen voor MKB-bedrijven

“Dankzij de verlenging van het project hebben bedrijven in de regio die grensoverschrijdend zaken willen doen, nog steeds de mogelijkheid om te profiteren van financiële subsidies”, benadrukt Bongert-Boekhout. MKB-bedrijven (max. 250 werknemers, omzet lager dan 50 miljoen euro) met een vestiging in de Euregio Rijn-Waal komen voor een subsidie in aanmerking. “De maximale vergoeding bedraagt 5.000 euro. Van de gemaakte kosten die nodig zijn voor de stap naar het buurland, komt 50 procent voor subsidie in aanmerking.“ Daarbij kan het gaan om het uitvoeren van een marktanalyse, belastingadvies, de zoektocht naar een geschikte samenwerkingspartner, de vertaling van een website of het vervaardigen van reclamemateriaal voor het buurland.

Snelle subsidieaanvraag

Wie een subsidieaanvraag wil indienen, kan contact opnemen met de Kreishandwerkerschaft Borken. Belangrijk: “De maatregelen moeten uiterlijk eind oktober van dit jaar zijn afgerond”, vertelt Bongert-Boekhout. Het projectbureau helpt graag bij het indienen van de aanvraag: “de bureaucratische rompslomp wordt bewust beperkt gehouden.”  

Meer informatie over Euregio Rijn-Waal:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!