2 presentaties op CVI-conferentie door KCBT

  • Technologie
  • Bron: KCBT

Op 21 en 22 maart vindt weer Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT 2012 plaats. Dit jaar wordt de conferentie georganiseerd in Hotel en Congrescentrum Papendal. KCBT zal op deze bijeenkomst twee workshops geven met als titel: Zeg nooit NEE en Leren Determineren.

2 presentaties op CVI-conferentie door KCBT

Zeg nooit nee
Onderwijsvernieuwing vraagt om attitudeverandering, zeggen we allemaal. En dan gaan we over nieuw onderwijs nadenken op de oude manier. In werkgroepen, harkstructuren of tafeldiscussies. Wat we niet willen dat er in de klas gebeurt doen we gewoon zelf wel. Overdreven? Natuurlijk! Toch is een workshop innovatieve denktechnieken aan ieder van ons besteed. We nemen je graag mee op een denktocht waar NEE niet bestaat. Deze workshop wordt gepresenteerd door Mo van Dijk en Franske van Duuren.

Leren Determineren
Leerlingen die vanuit vmbo-tl (en havo) instromen in het mbo hebben vaak een beperkt beroepsbeeld. Op het mbo blijkt de opleidingskeuze niet aan verwachtingen en talenten te voldoen. Dat levert frustratie op bij leerlingen en scholen. In de regio Arnhem wordt een determinatietoolkit ontwikkeld, die vmbo-tl leerlingen in staat stelt hun talenten en competenties te ontdekken. Deze worden in een digitaal (doorstroom)dossier gezet, dat meegaat naar het mbo. Daarmee levert de toolkit niet alleen een beter beeld van beroepsmogelijkheden maar ook een goed startpunt in het mbo. De toolkit wordt uitgewerkt door 3 scholen in de regio Arnhem: Rijn IJssel (mbo), Olympus (vo) en Candea (vo) samen met het bedrijfsleven. We delen onze resultaten graag! Deze workshop wordt gepresenteerd door Albertien Vrieling (Rijn IJssel) en Barbara Evertsen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!