20 gemeenten en 2 waterschappen tekenen voor AgriFood Capital

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

Tijdens de Bestuurlijke Regiodag op 19 februari jl. in De Ruwenberg, Sint-Michielsgestel, hebben 20 gemeenten en 2 waterschappen uit Noordoost-Brabant getekend voor de samenwerking in AgriFood Capital.

20 gemeenten en 2 waterschappen tekenen voor AgriFood Capital

Dat deden ze door hun handtekening op een boom te zetten. De boom staat voor waarde, kracht, standvastigheid, groei en ontwikkeling. Deze waarden staan symbool voor de uitgangspunten en de samenwerking in AgriFood Capital.

Ton Rombouts, bestuurlijk kartrekker van AgriFood Capital: “Onze regio heeft alle capaciteiten in huis om op het terrein van agrifood naar de toekomst toe het verschil te maken. Er zijn volop kansen voor duurzame groei. Willen we onze ambitie realiseren, dan moeten we samenwerken met onderwijsinstellingen en bedrijfsleven.” Met de ondertekening legt de lokale overheid een stevig fundament onder de ambitie om de regio in 2020 te ontwikkelen tot dé innovatieve topregio in agrifood.

Verantwoordelijkheden

Overheden hebben drie duidelijke verantwoordelijkheden, zo stelt Rombouts: “Wij moeten zorgen dat de basis op orde is. Door te werken aan de bereikbaarheid van onze regio, door goede en moderne werklocaties te ontwikkelen. Ook hebben we een rol in het verder verduurzamen van de landbouw. Onder meer door actief boeren en burgers aan elkaar te verbinden. Last but not least, zijn wij ‘ambassadeurs’ van de regionale agenda. Ons gezamenlijke gedachtegoed moeten we overal uitdragen en onderwijs en bedrijfsleven actief betrekken bij onze agenda. Samen maken we het verschil.”

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!