20 miljoen voor werkgelegenheid in Noord-Veluwe en Stedendriehoek

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Regio Noord-Veluwe

Er komt 20 miljoen euro beschikbaar voor een werkgelegenheidsplan voor de Noord-Veluwe en de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Minister Asscher draagt 5 miljoen bij.

20 miljoen voor werkgelegenheid in Noord-Veluwe en Stedendriehoek

Het plan sluit aan bij de speerpunt sectoren van de Noord-Veluwe: techniek en zorg.

Creëren en behouden werk

Voor het plan hebben Rijk, gemeenten, werkgevers, bonden en onderwijs de handen ineengeslagen. De kern van het verhaal is 1.450 individuele trajecten voor baanopeningen en baanbehoud. Van BBL (meester-gezel) tot werkervaringstrajecten (startersbeurs) tot werk-naar-werk (mobiliteitsvoucher). Er komen onder meer 525 extra leerwerkplekken op mbo-niveau en 300 werknemers die met ontslag worden bedreigd, worden naar ander werk begeleid. Asscher benadrukt dat in de Stedendriehoek en ook op de Noord-Veluwe relatief veel werklozen zijn en dat veel mensen laag zijn opgeleid. Tegelijk hebben werkgevers moeite hun vacatures te vervullen of verwachten in de nabije toekomst moeilijk vervulbare vacatures.

Wat betekent dit voor de Noord-Veluwe?

Werkgevers, werknemers, organisaties en gemeenten gaan hun uiterste best doen maximaal te profiteren van de mogelijkheden. Het is nog wel wat gepuzzel om zaken financieel rond te krijgen, want tegenover 25% van het rijk (=€ 5 mln.), moet 75% van andere partijen staan. Belangrijk aanspreekpunt op de Noord-Veluwe is Veluwe Portaal

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!