200 extra arbeidsplaatsen in Rivierengebied

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: VNO-NCW Midden

Werkgeverspartijen in het Rivierengebied spraken in november 2011 met elkaar af dat ze 200 extra banen of werkervaringsplaatsen beschikbaar zouden stellen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

200 extra arbeidsplaatsen in Rivierengebied

De afspraken zijn vastgelegd in het Regionaal Sociaal Akkoord. Nu al, een half jaar voor de einddatum, is de 200e plaatsing een feit en treedt Wajongere John Kraaijeveld in dienst bij Softbrick in Geldermalsen (internationale leverancier en ontwikkelaar van workforce software). Algemeen directeur Peter Masselink is enthousiast en raadt andere werkgevers aan om ook innovatief naar hun personeelsontwikkeling te kijken. VNO-NCW-regiomanager Chrismar Huls en Barbara Beettjer van Werkgevers Adviespunt Rivierenland (WAPR) staan stil bij het mooie resultaat en feliciteren Softbrick met de 200e plaatsing.

‘Dit is een geweldig succes voor de regio’ zegt regiomanager Chrismar Huls van VNO-NCW Rivierenland, de ondernemersorganisatie die namens werkgevers het regionaal akkoord tekende. ‘Werkgevers laten hiermee zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en geen quotum nodig hebben, zoals staatssecretaris Klijnsma in haar Participatiewet voorstelt’. De plaatsingen zijn mogelijk gemaakt door intensieve samenwerking tussen werkgevers, gemeenten, UWV, LANDER, provincie, maar ook het WAPR, dat werkgevers begeleidt in arbeidsmarktvraagstukken.

Ambitie

Alle partijen die in 2011 het akkoord hebben ondertekend, willen verder. Inmiddels hebben 100 werkgevers zich aangesloten bij het samenwerkingsverband en ook zij geven aan dat ze de lat hoger willen leggen. Er zijn nu plannen om voor eind 2014 nog eens 100 banen te creëren, dit keer specifiek gericht op werkzoekenden vanuit de Wajong, WSW en arbeidsgehandicapten. Dit sluit ook aan op het landelijk sociaal akkoord. Regiomanager Huls heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. ‘In het Rivierengebied betekent samenwerking nog écht iets. Werkgevers hebben uiteenlopende motieven om plaatsingen te realiseren, maar de rode draad is toch hun maatschappelijk betrokkenheid, zeker bij de directe omgeving’.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!