21 kandidaten voor burgemeestersvacature Steenwijkerland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Overijssel

De Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer mr. G.J. Jansen, heeft 21 sollicitaties ontvangen voor de burgemeesterspost in Steenwijkerland. Onder de sollicitanten bevinden zich 5 vrouwelijke kandidaten

21 kandidaten voor burgemeestersvacature Steenwijkerland

Achtergrond sollicitanten
17 kandidaten hebben of hadden een functie in het openbaar bestuur, 4 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 7 sollicitanten zijn lid van de PvdA, 5 van het CDA, 4 van de VVD, 2 van GroenLinks, 1 van de CU, 1 van D66 en van 1 kandidaat is de politieke kleur niet bekend.

Vacature
De sollicitatietermijn liep van 18 juni tot 9 juli 2010. De burgemeestersvacature in deze ca. 43.000 inwoners tellende gemeente is op 15 februari 2010 ontstaan door het vertrek van burgemeester drs. H.H. Apotheker naar de gemeente Sneek. Op dit moment wordt de burgemeesterspost waargenomen door de heer L.V. Elfers.

Hoe verder?
Met het door de gemeenteraad van Steenwijkerland vastgestelde profiel maakt Commissaris van de Koningin Jansen een selectie uit de kandidaten. Deze selectie wordt vervolgens aan een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad voorgelegd.

De gemeenteraad streeft ernaar zijn aanbeveling begin november vast te stellen en deze kort daarna aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te sturen. De procedure is erop gericht dat er begin volgend jaar een nieuw benoemde burgemeester aan het werk kan in Steenwijkerland.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!