250e bezoeker Innovatieloket KvK

  • Innovatie & MVO
  • Bron: KvK

De Kamer van Koophandel (KvK) Brabant heeft woensdagochtend de 250ste bezoeker aan het Innovatieloket feestelijk ontvangen. De ondernemer in kwestie, Leo Broers, was ‘blij verrast’.

250e bezoeker Innovatieloket KvK

Hij kwam praten over een innovatie in de automotive sector. Steeds meer
Innovatieve ondernemers weten de weg naar het Innovatieloket te vinden. Vergeleken met vorig jaar is het aantal zelfs verdubbeld.

In 2009 werden circa 100 gesprekken gevoerd over innovatie. Met de oprichting van het Innovatieloket liep dat aantal snel op. Vandaag werd de met Leo Broers de 250ste ondernemer van dit jaar ontvangen. Waar hij precies mee bezig is, wil Broers nog niet kwijt. “Veel van wat ondernemers hier vertellen, is vertrouwelijk”, aldus adviseur Groei & Innovatie Erik Hertogs van de KvK Brabant. Voorbeelden van innovaties die hij voorgelegd kreeg en die hij inmiddels wel mag noemen, zijn een hangmat voor cavia’s of een systeem om laarzen voor te verwarmen. “Ik kom de gekste voorbeelden tegen, maar die kunnen heel succesvol zijn. Probeer maar eens in je ene hand een cavia te houden en met de andere hand de nagels van het beestje te knippen. Erg lastig! Zo’n hangmat biedt een oplossing.”

Dat Brabant voorop loopt als het gaat om innovaties, is bijvoorbeeld meetbaar aan het aantal octrooien. Meer dan de helft van de octrooiaanvragen in Nederland komt uit Brabant en vooral uit Zuidoost Brabant. Ook het midden- en kleinbedrijf is actief op dit gebied. Algemeen directeur Henk Rosman van de KvK is blij dat de Kamer met het Innovatieloket kan bijdragen aan het stimuleren van economische vernieuwingen. “Met het sterke innovatieve karakter is Brabant niet alleen een belangrijke pijler onder het economische succes in deze regio. Ook aan de landelijke economie leveren wij een belangrijke bijdrage. Bedrijven die durven investeren in innovatie zijn de ‘winnaars’ van de toekomst. Wij zijn dan ook zeer trots op het succes van het Innovatieloket.”

Ondernemers kunnen voor alle vragen over innovatie terecht bij het Innovatieloket. Het gaat daarbij om innovatie in brede zin. De meeste vragen gaan over productinnovatie, financiering, het vastleggen en beschermen van ideeën, producten of concepten, het maken van een prototype, het kiezen van een bedrijfsvorm, het maken van een ondernemingsplan en subsidiemogelijkheden. Maar ook vragen sociale innovaties, zoals het veranderen van de bedrijfsorganisatie, komen steeds vaker voor. Aan het Innovatieloket wordt de behoefte van de ondernemer in kaart gebracht. Vervolgens wordt op maat doorverwezen naar partijen als

 

 

Syntens, het Octrooicentrum, Brainport Development, het United Brains Subsidie spreekuur of het juridisch loket van de UvT. Het Innovatieloket, dat voortkomt uit het project Actieplan Groei, is te bezoeken in de KvK-kantoren in Eindhoven, Tilburg en Den Bosch en biedt gratis adviesgesprekken. Kijk voor meer informatie op www.kvk.nl/innovatiebrabant.

Meer informatie over KvK Inlichtingen Handelsregister:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!