26 nieuwe e-laadpunten in Roosendaalse parkeergarages

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Gemeente Roosendaal

Wethouder Cees Lok (Bereikbaarheid en mobiliteit) heeft 26 nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s in gebruik genomen. De laadpunten zijn gerealiseerd in de parkeergarages Nieuwe Markt (10 laadpunten), Biggelaar (6), Roselaar (6) en Mill Hill (4).

26 nieuwe e-laadpunten in Roosendaalse parkeergarages

Met de ingebruikname van de nieuwe e-laadpunten is de laadcapaciteit voor elektrische auto’s in Roosendaal bijna verdubbeld.

De nieuwe laadpunten worden geëxploiteerd door Parkeer Beheer Roosendaal. De gemeente Roosendaal heeft de aanleg van de laadpunten financieel mogelijk gemaakt. De e-laadpunten passen binnen het gemeentelijk mobiliteitsbeleid, waarin duurzaamheid een speerpunt is. Het mobiliteitsbeleid in Roosendaal zet in op schoner, stiller en zuiniger gemotoriseerd verkeer en op het faciliteren van elektrisch rijden.

Voldoende laadcapaciteit in Roosendaal

In de gemeente Roosendaal zijn inmiddels meer dan 60 laadpunten voor elektrische auto’s. Dat is nodig, want het aandeel elektrische auto’s in Nederland groeit snel. In 2011 ging het Rijk nog uit van 20.000 elektrische auto’s in 2015. Halverwege 2015 blijken er al 60.000 elektrische auto’s rond te rijden. Met de nieuwe laadpunten kan Roosendaal die toenemende vraag naar laadcapaciteit de komende periode aan.

Snel en efficiënt laden

De nieuwe laadpunten zijn geschikt voor auto’s met een reguliere laadsnelheid (3,7 kW) en auto’s die versneld kunnen worden geladen (22 kW). De laadsnelheid wordt daarnaast bepaald door het beschikbare vermogen en het aantal auto’s dat tegelijkertijd wordt opgeladen in de parkeergarage. Door de toepassing van de technieken ‘smart charging’ en ‘smart grid’ wordt de beschikbare stroom in iedere parkeergarage op een optimale manier verdeeld over de auto’s die worden geladen.

Gratis laden op 5 december

Om de ingebruikname te vieren, kunnen alle elektrische rijders zaterdag 5 december gratis gebruik maken van de e-laadpunten. De actie geldt voor alle laadpunten in de parkeergarages Nieuwe Markt, Biggelaar, Roselaar en Mill Hill.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!