26 nieuwe vestigers in Brainport regio

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brainport

In 2012 hebben 26 bedrijven van buiten de regio zich gevestigd in Brainport Regio Eindhoven. Vijftien van de nieuw gevestigde bedrijven zijn van buitenlands origine.

26 nieuwe vestigers in Brainport regio

De 26 bedrijven zorgen in totaal voor zo’n 400 nieuwe arbeidsplaatsen in de regio. Ten opzichte van voorgaande jaren is het aantal nieuw gevestigde bedrijven licht afgenomen, maar de kwaliteit van de bedrijven is goed; bedrijven zijn actief in de ICT, techniek en automotive en passen dus goed in het profiel van deze regio.

Bedrijven uit de Verenigde Staten en Taiwan waren in 2012 belangrijke investeerders voor Brainport Regio Eindhoven. Het aandeel India neemt toe en zorgt voor een forse stijging van het aantal gecreëerde arbeidsplaatsen. De 26 nieuwe bedrijven brengen zo’n 400 arbeidsplaatsen mee. Het profiel en de kwaliteit van deze bedrijven sluiten aan bij de speerpuntsectoren van de Brainport regio: High Tech Systems & Materials, Lifetec & Health, Automotive, Design en Food & Technology.

Fact Finding Trips

Om buitenlandse bedrijven te laten kennismaken met Brainport Regio Eindhoven, participeerde Brainport Development in fact finding trips. In 2012 hebben 42 van dergelijke trips plaatsgevonden. Dat betekent een stijging van het aantal serieus geïnteresseerde bedrijven met zo’n 14% ten opzichte van 2011. Opvallend is de interesse vanuit India voor onze regio. Taiwan en de USA blijven zorgen voor een constante toestroom van geïnteresseerden en Japan is bezig met een kleine opmars.

Focusgebieden

De activiteiten om investeringen in de regio te bevorderen zijn ingebed in een regionale aanpak, waarbij een duidelijke focus is aangebracht. De gemeente Eindhoven richt zich met name op de creatieve industrie en de designsector en is aanspreekpunt voor organisaties met een grootschalige kantoorbehoefte. Bij de gemeente Helmond gaat de aandacht vooral uit naar automotive en food. High Tech Campus Eindhoven richt zich op ‘Human Focused Innovation’ met de speerpunten Health, Energy en Experience. AutomotiveCampusNL richt zich als het gaat om research op smart mobility en future powertrain en in algemene zin op alles wat gelieerd is aan de automotive industrie.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!