28 oktbober officële start Europees FREILOT-project in Helmond

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Kliknieuws

Helmond wordt teststad voor het houden van proeven voor het internationale FREILOT-project.

28 oktbober officële start Europees FREILOT-project in Helmond

Op 28 oktober wordt de aftrap gegeven voor een groot Europees vernieuwend project op het gebied van voertuigen en regelsystemen. Doel is het energieverbruik van vrachtverkeer in steden met zo’n 20% te verminderen en de verkeersdoorstroming te optimaliseren.

Europese steden en logistieke organisaties hebben dringend behoefte aan oplossingen die helpen bij het verbeteren van de efficiëntie van transport en het verlagen van brandstofverbruik, de CO2 uitstoot en de kosten. Het FREILOT initiatief is opgezet om services aan te bieden die zorgen voor een hogere energie-efficiëntie in Europese stedelijke gebieden. De FREILOT diensten zullen worden getest en geëvalueerd in vier Europese steden: Bilbao (Spanje), Helmond (Nederland), Lyon (Frankrijk) en Krakow (Polen) met als doel het verstrekken van gegevens die nodig zijn om FREILOT in heel Europa te kunnen toepassen.

De lancering
De FREILOT proeffase wordt op 28 oktober gelanceerd in de charmante stad Helmond, Nederland. De voordelen die FREILOT biedt, worden dan toegelicht en live gedemonstreerd. Ook kunt u met behulp van een FREILOT simulator ervaren wat de FREILOT technologie betekent. FREILOT deskundigen zijn aanwezig om de technologie en de gevolgen uit te leggen en om uw vragen te
beantwoorden. De demonstraties worden mede mogelijk gemaakt door de organisaties Peek Traffic, Van den Broek Logistics en de Helmondse brandweer.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!