30 miljard in Europees innovatiefonds Horizon 2020

  • Farma & Zorg
  • Bron: Health Valley

De komende drie jaar steekt de Europese Commissie 30 miljard euro in wetenschappelijk onderzoek en innovatie. De commissie wil vooral initiatieven subsidiëren die tot technologische doorbraken en nieuwe markten leiden.

30 miljard in Europees innovatiefonds Horizon 2020

De afgelopen jaren ontvingen ook onderzoeken in de zorg steun vanuit het fonds. De EU ondersteunde vanuit Horizon 2020 al onder meer onderzoek van het UMCG naar de gezondheid van kinderen met aangeboren afwijking, onderzoek van het VUmc naar therapietrouw bij reumapatiënten, onderzoek naar farmacogenetica en de ontwikkeling van de opleidingswebsite voor chirurgen Incision.

Vernieuwers

"Wetenschap is de sleutel tot veelbelovende innovaties", zegt EU-commissaris Carlos Moedas (Onderzoek). "Denk aan kunstmatige intelligentie, genetica en blockchain-technologie. Europa loopt voorop in wetenschap en technologie. Wij bieden de Europese vernieuwers graag een springplank om 's werelds toonaangevende bedrijven te worden."

De subsidies zijn beschikbaar via het programma Horizon 2020 en vooral bedoeld voor ondernemers die zich richten op "belangrijke, urgente thema’s" als klimaat, schone energie, de digitale economie, veiligheid en migratie. 

Auteur: Skipr Redactie - ANP/Skipr

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!