300 Werkzoekenden aanwezig op vacaturemarkt Bladel

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Bladel

Ruim 300 werkzoekenden kwamen op donderdag 28 mei naar de vacaturemarkt in het gemeentehuis van Bladel. Gewapend met een plattegrond en een lijst van werkgevers, uitzendbureaus en openstaande vacatures gingen ze op zoek naar wellicht hun potentiële werkgever.

300 Werkzoekenden aanwezig op vacaturemarkt Bladel

Werkplein de Kempen organiseerde de markt, samen met Kempenplus (servicepunt voor de Kempische arbeidsmarkt), de ISD, UWV en WVK. Jeroen Wissink van Kempenplus verwacht dat door deze dag ruim 25 werkzoekenden weer kunnen gaan deelnemen aan de arbeidsmarkt.

Sanne Lubbers is coördinator van Werkplein de Kempen. “Vandaag brachten we werkgevers en werknemers bij elkaar. Het blijkt dat werknemers niet altijd zelf de weg naar een passende vacature weten te vinden. Ook werkgevers weten niet altijd hoe ze een kandidaat met bijvoorbeeld een uitkering kunnen vinden.”
Enkele dames die via de ISD bij het Werkplein in dienst zijn, ontvingen de vele bezoekers enthousiast. “Door het werk bij Werkplein de Kempen kunnen we weer een aantal dagdelen per week aan de slag en weer wennen aan de regelmaat van naar het werk gaan. Vandaag kunnen we ons als gastvrouw mooi presenteren aan het publiek.”

Positief toekomstperspectief

Jeroen Wissink van Kempenplus was blij met de grote opkomst en bleek positief gestemd over het toekomstperspectief van de werkzoekenden. “Kempenplus brengt werkgevers in contact met werkzoekenden. De organisaties kennen de werkzoekenden persoonlijk en wij kennen de werkgevers. We bemiddelen met name voor werkzoekenden die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Denk aan mensen in een uitkeringssituatie, aan 50plussers die lastig aan werk blijken te komen of aan mensen die al lang thuis zitten om wat voor reden dan ook. We bemiddelen op basis van persoonlijkheid en motivatie en zoeken de passende werknemer bij een bepaalde vacature.”

Wissink benadrukte de toegevoegde waarde van Kempenplus voor de werkgever: “Wij kunnen de bedrijven informeren over de regelgeving die komt kijken bij het aannemen van mensen met een uitkering. Zo zijn er allerlei voordelen op het gebied van subsidies, premiekortingen, no-risk polissen en begeleiding op de werkplek. Met deze banenmarkt brengen we al deze partijen op een laagdrempelige manier bij elkaar.”

Je gezicht laten zien

In het gemeentehuis van Bladel waren tien uitzendbureaus en elf Kempische bedrijven  verzameld om kennis te maken met de vele werkzoekenden. De Sociale Verzekeringsbank gaf workshops met informatie over werken in België en een ‘cv-dokter’ legde uit hoe je een goed cv opstelt. Het was een komen en gaan van jewelste, waarbij veel handen werden geschud, cv’s werden overhandigd en soms ook afspraken werden gemaakt voor een concreet sollicitatiegesprek. Yvonne Daniëls van Vencomatic Group stond versteld van de drukte. “Het ging prima vandaag, we hebben veel mensen gesproken. Sommigen kennen onze vacatures al van de website en hebben al gereageerd. Zij waren zo slim om hier nog even hun gezicht te komen laten zien. Dat vind ik een goede zet, want zo koppel je toch wat persoonlijkheid aan de schriftelijke sollicitatie. Momenteel zoeken wij een kanter, een medewerker voor voormontages in de elektroafdeling en een elektro engineer. We hebben zelden moeite om vacatures in te vullen, integendeel. Maar zulke specifieke functies vragen wat meer zoekwerk. En daarvoor is deze vacaturemarkt een mooie gelegenheid.”

Wissink: “Dit is de derde vacaturemarkt die we hier organiseren. We schrijven alleen mensen aan die aan de vacatureprofielen voldoen. Het is geheel vrijblijvend en deze laagdrempeligheid brengt juist de gemotiveerde mensen hier. De vorige edities waren dan ook erg succesvol. Zo zijn er de laatste keer  25 mensen aan het werk gekomen door deze markt en ik denk dat we dat dit keer gaan overtreffen.”

Anita van Dinther hoopt bij die 25 of meer te zitten: “Ik ben hier door het UVW uitgenodigd nu ik ongeveer een half jaar zonder werk zit. Ik ben al die tijd zelf actief op zoek naar werk gegaan. Ik heb veel gesolliciteerd en aan mijn baan als zorgbemiddelaar heb ik gelukkig een groot netwerk overgehouden. Dat houd ik warm. Ik doe vrijwilligerswerk en volg een cursus mentorschap. Allemaal hartstikke leuk, maar ik wil natuurlijk graag weer een vaste baan.  Deze banenmarkt ervaar ik als zeer positief. Ik vind het heel fijn dat je hier gericht op een bedrijf met een passende vacature af kunt stappen.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!