31 oktober: Dag van de Arbeidsmobiliteit

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: IntertasQ

Het thema is: een dag ‘gluren bij andere werkgever’ pakt angst voor een switch aan. Door kennismaking met andere ondernemingen wordt de arbeidsmobiliteit bevorderd.

31 oktober: Dag van de Arbeidsmobiliteit

Op donderdag 31 oktober vindt in Brabant de Dag van de Arbeidsmobiliteit plaats. Deze dag openen honderden bedrijven in de gehele provincie de deuren voor elkaars werknemers. Werknemers krijgen de kans om een dag ‘te gluren bij de buren’. Door een dag lang mee te mogen draaien op een nieuwe werkplek, wordt het begrip arbeidsmobiliteit bij zowel werknemer als werkgever helder en tastbaar gemaakt.

Doel van de dag is om drempels te verlagen bij het maken van een overstap van werk naar ander werk in de regio. Een goede doorstroom op de arbeidsmarkt is onmisbaar om kansen voor zo veel mogelijk mensen te creëren en ze aan het werk te houden. Werkgevers en werknemers kunnen 31 oktober zelf ervaren wat een overstap naar ander werk kan opleveren. Zorgvuldige begeleiding en samenwerking zijn hierbij belangrijke voorwaarden voor succes.

Vijf jaar ACE

De Dag van de Arbeidsmobiliteit wordt in West-Brabant georganiseerd door ACE (Stichting ArbeidsmobiliteitsCentrum West-Brabant) in samenwerking met PUUR-netwerken, actief in Midden- en Oost-Brabant. Kwartiermaker Andreas van den Goorbergh licht toe: “ACE bestaat dit jaar vijf jaar. Daar wilden we graag bij stilstaan. Nou ja, stilstaan. We willen op 31 oktober juist heel erg veel arbeidsmobiliteit bewerkstelligen. Laten zien dat het ACE-netwerk mensen op alle fronten in beweging brengt. We willen dat arbeidsmobiliteit op de bedrijfsagenda staat en daar blijft staan.”
“Meer arbeidsmobiliteit geeft beweging, groei, ontwikkeling en verbinding van mensen en organisaties. Het is de sleutel naar een structurele, vloeiende arbeidsmarkt, waar vraag en aanbod maximaal op elkaar aansluiten. En waar mensen een arbeidsleven lang, verantwoord aan het werk kunnen blijven”, aldus de ACE-kwartiermaker.

Burgemeester voor een dag

De Dag van de Arbeidsmobiliteit biedt werknemers een unieke kans om kennis te maken met andere werkzaamheden en een kijkje in de keuken van een andere werkgever te nemen. Er doen werknemers en werkgevers mee uit allerlei sectoren en uit alle gelederen. Zo zal ACE-ambassadeur Heleen van Rijnbach, burgemeester van Etten-Leur, haar functie een dag lang beschikbaar stellen.

De Etten-Leurse burgemeester zelf heeft zich voor 31 oktober aangemeld voor de functie van receptioniste op een makelaarskantoor. Andere gewilde werkplekken zijn ‘loopbaancoach voor een dag’ en ook een shift als hulpje van een sterrenchef-kok is zeer in trek.

Werkplezier en inspiratie

Andreas van den Goorbergh: “Voor deze eerste editie van deze Dag van de Arbeidsmobiliteit zijn we erg tevreden over het aantal reacties en aanmeldingen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het moet een positieve, leerzame dag van uitwisseling worden. We wensen alle deelnemers alvast veel werkplezier en inspiratie toe!”

De Dag van de Arbeidsmobiliteit wordt op 31 oktober, na werktijd, afgesloten met een feestelijke borrel voor alle deelnemers. Daarnaast wordt het vijfjarig jubileum van stichting ACE, met een bescheiden feestje gevierd. ACE is een kennisnetwerk van West-Brabantse werkgevers, werknemers en overheid. Vanuit grote gezamenlijke belangen wordt er gewerkt aan de vloeiende transfer van ‘werk naar werk’ in de regio. Voor informatie of contact met stichting ACE, zie www.arbeidsmobiliteitscentrum.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!