4.500 euro subsidie voor schone trucks

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: FME-CWM

Er komt definitief een subsidie voor de aanschaf van schone Euro VI-motoren voor vrachtauto's. Dat maakt staatssecretaris Atsma vandaag bekend. Hiermee komt een einde aan een periode van onzekerheid. De regeling wordt pas officieel van kracht als deze in de Staatscourant wordt gepubliceerd.

4.500 euro subsidie voor schone trucks

Vrachtauto’s en bussen waarvan de uitlaatgassen voldoen aan de Euro VI-norm, worden dit en volgend jaar gesubsidieerd tot maximaal 4500 euro per stuk. Transportbedrijven die de eerste schone trucks de afgelopen drie maanden al hebben aangeschaft, kunnen de premie alsnog incasseren.

Om de vergroening van het wegvervoer te ondersteunen, heeft het kabinet samen met het betrokken bedrijfsleven in 2008 afspraken gemaakt over een subsidieregeling voor de aanschaf van nieuwe schone Euro VI-motoren. Afgelopen tijd was echter onzeker of de regeling er zou komen of niet. Veel ondernemers die in de verwachting waren dat de regeling er zou komen en reeds Euro VI-vrachtauto's hadden aangeschaft, verkeerden hierdoor in onzekerheid. FME vindt een overheid die bij eerder gemaakte afspraken met het bedrijfsleven betrouwbaar handelt, belangrijk. Dat geeft zekerheid voor ondernemers.
Nu is er dan een einde aan de onzekerheid. Atsma trekt in totaal 39 miljoen euro uit voor de subsidieregeling. Van de totaal beschikbare 39 miljoen euro komt 7 miljoen beschikbaar voor voertuigen die dit jaar sinds maart op kenteken gezet zijn. Het resterende bedrag is beschikbaar voor vrachtauto’s en bussen die in 2013 op kenteken gezet worden. Vanaf 2014 moeten nieuwe vrachtautomotoren aan de Euro VI-norm voldoen.

Ondernemers kunnen per nieuw aangeschaft voertuig tot maximaal 4.500 euro aan subsidie ontvangen. De regeling gaat met terugwerkende kracht in voor vrachtauto's die vanaf 1 maart 2012 op kenteken zijn gezet. Ondernemers kunnen een beroep doen op de subsidie als de regeling officieel is gepubliceerd in de Staatscourant. Dat zal naar verwachting binnen enkele weken het geval zijn.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!