50.000 euro om jongeren te interesseren voor carrière in logistiek

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: REWIN

Regio West-Brabant stelt 50.000 euro beschikbaar voor een nieuw project van CWB, ‘Powered by CONNECTED’. Een mooie stimulans voor vier verschillende maar samenhangende initiatieven om met name jongeren te interesseren voor een studie en/of carrière in de logistiek.

50.000 euro om jongeren te interesseren voor carrière in logistiek

Net als in andere sectoren is de arbeidsmarkt in de logistiek krap, heel krap. Maar een groter probleem is om de juiste mensen te vinden, gemotiveerde mensen die vernieuwing in de sector brengen. De logistiek is voor veel (jonge) mensen een onbekende, en zelfs onbeminde branche. Ze kennen de diversiteit van de sector niet en weten niet dat door de innovatieve ontwikkelingen, zoals robotisering en het gebruik van data science, volledig nieuwe functies ontstaan.

Kortom: er is behoefte aan een juist, en wenkend, perspectief voor de aanstaande medewerker. In een heel vroeg stadium, op de basisschool en middelbare school, zal enthousiasme voor de logistiek gekweekt moeten worden, met aansprekende, hedendaagse middelen. En zeker zo belangrijk is het om gemotiveerde (jonge) medewerker in de sector en in de regio te hóuden.

Powered by CONNECTED

In het project ‘Powered by CONNECTED’ gaan we hier concreet mee aan de slag. We gaan via 4 initiatieven, op een herkenbare wijze, enthousiasme, vernieuwing en verjonging brengen in de logistiek. Hiermee bevorderen we de verbinding tussen en realiseren we een betere aansluiting tussen de behoeften van (jonge) medewerkers, bedrijfsleven en onderwijs. Ook zetten we ons in voor het aantrekken en behouden van (lokaal) talent. West-Brabant wordt een regio waar je als logistieke onderneming en als logistiek werkende bij wilt horen!

Vier initiatieven

Het gaat om 4 initiatieven die lokaal en kleinschalig zijn ontstaan. Ze bevinden zich alle nog in de startfase. Met ‘Powered by CONNECTED’ jagen we ze aan en geven we ze meer slagkracht. De volgende stap is opschalen naar regioniveau. De 4 initiatieven zijn:

  1. Doelgroepgerichte arbeidsmarktcommunicatie
  2. Loopbaanoriëntatie en bedrijfsbezoeken
  3.  Inzet van serious games, apps, etc
  4. Young Professionals-netwerk

Meer weten over de verschillende initiatieven? Lees dan het volledige artikel op de website van REWIN. 

Meer informatie over REWIN West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!