'Jij Blijft Jij' samenwerking om 55 plusser langer arbeidsfit te houden

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

In het project Jij Blijft Bij gaan 20 bedrijven samenwerken om werknemers boven de 55 arbeidsfit te houden. Het project startte 7 september en richt zich op duurzame inzetbaarheid van werknemers.

'Jij Blijft Jij' samenwerking om 55 plusser langer arbeidsfit te houden

De provincie Noord-Brabant ondersteunt dit gezamenlijk project van BZW, CNV en FNV.

55 plusser langer arbeidsfit dankzij Jij Blijft Bij

De aangesloten bedrijven zoeken meer samenwerking en gaan personeel uitwisselen. Zij zoeken gezamenlijk naar werkbare oplossingen. Een brandweerman kan bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur worden. Ook minder werken kan ervoor zorgen dan mensen langer hun werk kunnen doen.
Werkgevers en werknemers bereiden zich zo bewust voor op de gevolgen van de veranderingen op de arbeidsmarkt, waaronder langer doorwerken.

Veranderingen op de arbeidsmarkt

Bedrijven maken steeds vaker gebruik van oudere werknemers, zelfs die al boven hun pensioengerechtigde leeftijd. Zo houden zij kennis en ervaring binnen het bedrijf. Het vinden van kwalitatief goede opvolgers is soms lastig. Maar niet in alle bedrijven en beroepen is langer doorwerken gemakkelijk te organiseren.

Innovatieregeling

Het project Jij Blijft Bij is een van de 18 projecten uit de Innovatieregeling. De provincie heeft deze subsidieregeling geopend voor projecten die ervoor zorgen dat meer mensen aan het werk komen en blijven in Noord-Brabant. Deze projecten dragen bij aan de betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, aan de flexibilisering van de arbeidsmarkt met zekerheden of aan de versterking van sociale innovatie.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Everts & Weijman Everts & Weijman

Beleef Groen, Geniet Groen