660.000 euro voor Tilburgs onderwijsproject

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Gemeente Tilburg

Het project Samen Slim Bouwen aan de Toekomst heeft een subsidie van 660.000 euro gekregen uit het regionaal investeringsfonds. Slim Bouwen aan de Toekomst is een samenwerking tussen het ROC Tilburg, het Summa College uit Eindhoven, werkgevers in de bouw en de gemeente Tilburg.

Doel van het project is om de lessen op de bouwopleidingen beter aan de laten sluiten op de wensen van werkgevers in de bouwwereld. Theorie en praktijk bleken de afgelopen jaren soms niet op elkaar aan te sluiten. Het gaat om zogenoemde vraag-gestuurde afstemming. Opleidingen in de bouw en installatietechniek stemmen hun lesinhoud af op de vraag vanuit het bedrijfsleven. De duur van het project is 4 jaar. Het totale project kost ruim 2,5 miljoen. Andere bijdragen komen van het onderwijs, bedrijfsleven (incl. Bouwend Nederland Midden-Brabant) en de gemeente.

Het ministerie investeert 24 miljoen euro in 29 vergelijkbare projecten. Bedrijven en regio's trekken ook geld voor de projecten uit.

Vernieuwing van de bouwbranche

Wethouder Erik de Ridder: "Mooi dat er met extra inzet verder gewerkt kan worden aan vernieuwing van de bouwbranche en ingespeeld kan worden op nieuwe ontwikkelingen. De sector kan zich daarmee versterken. Met bouwend Nederland zijn we al langer in gesprek om de branche te ondersteunen en aan te laten sluiten bij de vernieuwingen die noodzakelijk zijn om werkgelegenheid te behouden en meer te richten op duurzaamheid en ketensamenwerking."

Wethouder Marcelle Hendrickx van de Gemeente Tilburg: "Dit is een belangrijke nieuwe impuls voor onderwijsvernieuwing in bouw en installatietechniek en een doorgaande leerlijn. Samenwerking tussen de verschillende onderwijspartners en de 15 aangesloten werkgevers biedt nieuwe kansen om voor een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te zorgen. Leerlingen worden beter voorbereid op de arbeidsmarkt en maken daardoor meer kans op werk."

Meer informatie over ROC Tilburg:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!