70 Zeeuwse studenten nemen deel aan NK Vakwedstrijden in Zwolle

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Scalda

Ruim 70 Zeeuwse studenten staan van 15 tot en met 17 maart in de nationale finales van de vmbo- en mbo-vakwedstrijden “Skills The Finals”. Ruim 920 leerlingen strijden in 50 wedstrijdrichtingen om de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018’.

70 Zeeuwse studenten nemen deel aan NK Vakwedstrijden in Zwolle

Deelnemers vmbo-wedstrijden

Aan de vmbo-vakwedstrijden doen 57 leerlingen mee vanuit diverse vmb-scholen in Zeeland binnen de vakrichtingen: Dienstverlening & Producten, Horeca, Bakkerij & Recreatie, Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen, Media, Vormgeving & ICT, Produceren, Installeren & Energie en Bouwen, Wonen & Interieur. De nationale finale voor Skills Talents wordt gehouden op zaterdag 17 maart aanstaande in de IJsselhallen in Zwolle. Het provincieteam van Zeeland, team “Zeeland Sharks” werd vorig jaar tweede van alle provincieteams.

Deelnemers mbo-vakwedstrijden

Aan de mbo-vakwedstrijden doen 12 studenten mee van onderwijsinstelling Scalda. Zij nemen delen in de vakrichtingen: apothekersassistent, cad-tekenaar, kapper, restauratietimmerman, bouwtimmerman, bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker, juridisch dienstverlener, verkoper/ verkoopspecialist, onderofficier veiligheid en vakmanschap. De nationale finale voor Skills Heroes wordt gehouden op 15, 16, 17 maart aanstaande in de IJsselhallen in Zwolle. Vorig jaar wisten de studenten van Scalda 5 medailles binnen te halen, waarvan 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen.

Vakmanschapsontwikkeling en persoonlijke vorming

Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor kandidaat Esmeralda Bouman van Scalda dat zij een bijzondere leerervaring opdoet die goed is voor zowel haar vakmanschapsontwikkeling als haar persoonlijke vorming. Esmeralda kijkt daarom erg uit naar het Nederlands Kampioenschap en is benieuwd naar de opdracht die zij krijgt.

“We zijn erg trots op Esmeralda. In de kwalificatiewedstrijd voor het NK behaalde ze de eerste prijs in haar vakrichting bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker” vertelt haar begeleidende docent Ad de Wit. “Het leuke is dat alle deelnemers aan het NK ook elkaar supporten tijdens dit driedaagse evenement. Je ziet dat er teamvorming ontstaat en dat deelnemers elkaar aanmoedigen. Dit is fantastisch om te zien” zegt Skills coördinator Scalda, Bianca van der Meijden.

Kweekvijver voor de arbeidsmarkt

Het grootste beroepen-event van Nederland wordt van 15 tot en met 17 maart gehouden in Overijssel. In totaal zijn er 10 vmbo- en 59 mbo-finales waar 650 talentvolle mbo-studenten en 350 vmbo-leerlingen aan meedoen. Van automonteurs tot ICT-beheerders, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten. Daarmee is Skills The Finals een belangrijke talenten kweekvijver voor de arbeidsmarkt. 

Meer informatie over Scalda:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!