75% CO2-reductie door Nabuurs en Sligro

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Kliknieuws

Door de inzet van een IVECO Stralis op bio-CNG zijn logistiek dienstverlener Nabuurs en groothandelsketen Sligro erin geslaagd hun CO2-uitstoot fors te verminderen.

75% CO2-reductie door Nabuurs en Sligro

Het voertuig voldoet bovendien aan de strengste geluidsnormen voor stadsdistributie en de Euro 6-normen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in stedelijk gebied.

Nabuurs zet de nieuwe IVECO Stralis sinds eind 2010 in voor het beleveren van Sligro-klanten in de regio Haps/Uden/Veghel. Uit cijfers van Nabuurs blijkt dat hierdoor ongeveer 75% minder CO2 wordt uitgestoten dan met een regulier dieselvoertuig. Dit komt doordat de wagen rijdt op bio-CNG, ofwel Groengas, de schoonste brandstof die op dit moment beschikbaar is.

Business case
Ook volgens Henk Verberk, operations manager transport van Sligro Food Group, is de IVECO op Groengas de ideale wagen voor stadsdistributie: “Hiermee voldoen we aan alle mogelijke geluids- en milieunormen voor het rijden in binnensteden en wij willen hier graag voorloper in zijn. Onze intensieve samenwerking met Nabuurs maakt dat mogelijk. De volgende stap is wat mij betreft dat overheden dit soort voertuigen privileges gaan geven in binnensteden, zoals toegang tot de busbaan. De voorlopers belonen heeft een groter effect dan de achterblijvers straffen. Met dat soort aanvullende maatregelen zou er echt een business case zijn voor een duurzame oplossing als deze. Dan kun je de meerkosten terugverdienen door efficiënter te rijden.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!