76 miljoen investering in fileprobleemn Brabant

De provincie, het rijk en het bedrijfsleven gaan in de periode 2014 tot 2017 nog eens 76 miljoen investeren in Beter Benutten.

76 miljoen investering in fileprobleemn Brabant

Beter Benutten is een platform van en voor betrokkenen bij het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het Rijk, regio en bedrijfsleven nemen in dit programma samen innovatieve maatregelen om de bereikbaarheid in de drukste regio’s te verbeteren. Beter Benutten loopt al een tijd en begint nu vruchten af te werpen.

Inmiddels mijden landelijk jaarlijks ruim 3 miljoen bestuurders de spits. Daarom geven de provincie Noord-Brabant, het bedrijfsleven en het rijk een vervolg aan het project Beter Benutten. Zij investeren samen € 76 miljoen voor de periode 2014-2017.

In het vervolgprogramma wordt de nadruk vooral gelegd op maatregelen die reiziger in staat stelt op een slimme manier snel op de plek van bestemming te komen. Partijen richten zich samen op de ontwikkeling van multimodale reisinformatiediensten en inzet van in-car technologie. Hiermee kunnen bestuurders actuele en persoonlijk rijadviezen krijgen waarmee bijvoorbeeld onnodige schokbewegingen op de wegen kunnen worden voorkomen. Daarnaast slaan de regio’s de handen in elkaar op belangrijke thema’s: fiets, logistiek, parkeerbeleid, evenementen, werkgeversaanpak, onderwijs en spitsmijden.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!