AAL Forum naar Eindhoven in 2012

  • Farma & Zorg
  • Bron: Zorgvisie

Het Europese Ambient Assisted Living (AAL) Forum wordt van 26 t/m 28 september 2012 gehouden in Eindhoven.

AAL Forum naar Eindhoven in 2012

Deze jaarlijkse conferentie gaat over slimme ICT oplossingen en diensten om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen.

Naar het congres komen circa duizend experts, ondernemers en beleidsmakers uit vrijwel alle Europese landen bijeen in het Evoluon in Eindhoven om kennis en ervaring uit te wisselen. Op die manier wordt de kwaliteit van leven van mensen verbeterd, en wordt de zorg meer toekomstbestendig.

Slimmer leven
Smart Homes, Brainport Health Innovation, Gemeente Eindhoven, Ministerie van VWS en Provincie Noord-Brabant hebben de handen ineen geslagen om deze bijeenkomst naar Nederland te halen. Onder het motto ‘van kennis naar kunde naar kassa’ werken overheid, bedrijfsleven, universiteiten, corporaties, zorginstellingen en eindgebruikers samen om maatschappelijke innovatie concreet vorm te geven.


AAL Forum
Het AAL Forum is de jaarlijkse conferentie van het AAL Joint Programme. Dit is een Europees programma waarin 23 landen samenwerken en onderzoek financieren. Het budget van dit programma - dat tot 2013 loopt - bedraagt 600 miljoen euro. Door onderzoek en samenwerking moeten barrières worden geslecht om grootschalige toepassing van domotica en ICT in de woning van ouderen en mensen met een beperking mogelijk te maken

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!