Aanleg zes Veluwse ecoducten officieel van start

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Province Gelderland

Met de onthulling van een bord bij ecoduct Tolhuis aan de A50 bij Heerde hebben gedeputeerde Harry Keereweer, hoofdingenieur-directeur Joke Cuperus van Rijkswaterstaat en regiodirecteur Cees de Vries van ProRail het officiële startsein gegeven voor de aanleg van zes Veluwse ecoducten.

Aanleg zes Veluwse ecoducten officieel van start

‘De ecoducten moeten zorgen voor meer leefruimte voor dieren’, zegt Harry Keereweer. ‘De Veluwse natuur is sterk versnipperd door honderden kilometers wegen en spoorwegen. Door de aanleg van ecoducten worden de natuurgebieden op de Veluwe weer met elkaar verbonden en de oorspronkelijke leefgebieden hersteld.’

Oversteken
Op Ecoduct Tolhuis wordt een laag gewone bosgrond aangebracht. De inrichting is afgestemd op het aangrenzende gebied zodat de dieren het ‘gewoon’ vinden om over het ecoduct te gaan. Het gaat hier om edelherten, reeën, dassen, boommarters, eekhoorns, zandhagedissen, levendbarende hagedissen, ringslangen en verschillende soorten kevers. Ook voor vlinders, vleermuizen en vogels is met het ecoduct een oversteek van de A50 gemakkelijker.

Negen ecoducten
Ecoduct Tolhuis is onderdeel van het project Negen Ecoducten, een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, ProRail en de provincie Gelderland (zie Links). In totaal bouwt aannemerscombinatie H2Eco negen ecoducten in vier provincies. Zes daarvan op de Veluwe, een op de Sallandse Heuvelrug en twee op de Utrechtse Heuvelrug. Eind 2012 zijn alle ecoducten gereed.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!