Aanmelding voor Keurmerk Duurzame Ondernemer geopend

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Ondernemers en organisaties in Eindhoven kunnen zich weer aanmelden voor het Keurmerk Duurzame Ondernemer. Wilt u weten hoe ver uw bedrijf of organisatie is op het gebied van duurzaam ondernemen? Vul dan de aanvraag in.

Aanmelding voor Keurmerk Duurzame Ondernemer geopend

Mogelijk doet u het al beter dan u denkt en komt u in aanmerking voor een gouden, zilveren of bronzen keurmerk.

"In 2045 is Eindhoven energieneutraal. Dat is onze duidelijke ambitie. Dat lukt alleen als iedereen daaraan bijdraagt. Ook voor ondernemers liggen er volop kansen.” aldus wethouder Staf Depla.
Het keurmerk wordt op maandagavond 8 juni 2015 voor de zesde keer uitgereikt en is een initiatief van de gemeente Eindhoven en het MKB Eindhoven. Aanmelden voor het keurmerk kan tot zondag 10 mei 2015.

Beloning en stimulans

Met het Keurmerk Duurzame Ondernemer willen de gemeente Eindhoven en het MKB Eindhoven ondernemers en organisaties stimuleren om met de thema’s duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) aan de slag te gaan. Om zo ook een belangrijke bijdrage te leveren aan de realisatie van een duurzame stad. Met het uitreiken van de gouden, zilveren en bronzen keurmerken worden ondernemers en organisaties die al goed bezig zijn met het vastleggen van duurzaamheid en MVO in de bedrijfsprocessen beloond en stimuleren zij anderen met hun aanpak. Daarnaast is het een goed instrument om te laten zien welke bedrijven duurzaam ondernemen en welke ondernemers de winstkansen benutten van nieuwe duurzame verdienmodellen. Maar brengt ook ondernemers bij elkaar, wat eventueel weer kan leiden tot co-creatie en nieuwe business kansen.

Meld u aan voor het keurmerk

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een gouden, zilveren of bronzen keurmerk? Meld u dan aan en vul voor zondag 10 mei aanstaande de vragenlijst in op www.co-do.net/keurmerk of op www.eindhoven.nl/duurzaamkeurmerk. Is duurzaam ondernemen nieuw voor u en wilt u weten of het thema bij uw bedrijf of organisatie past? Doe dan de quick scan op het Co-Do netwerk. De vragenlijst is gebaseerd op de methodiek The Natural Step. Niet alleen de gemeente Eindhoven, maar steeds meer bedrijven en woningcorporaties in de regio gebruiken deze methode om duurzaamheid in de eigen organisatie te borgen. Meer informatie over het keurmerk is te vinden op www.eindhoven.nl/duurzaamkeurmerk.

Samen werken aan een duurzame stad

Als ondernemer wordt u geholpen als anderen hun kennis met u delen en u uw kennis met andere ondernemers deelt natuurlijk. Eindhoven heeft een speciaal online platform waar ondernemers elkaar kunnen vinden. Op het digitale platform Co-Do kun je kennis delen en meepraten over thema’s, andere ondernemers treffen, (gezamenlijk) uitdagingen aangaan en slimme ideeën opdoen. Maak uw profiel aan op www.co-do.net en werk samen met andere ondernemers aan een duurzame stad.

Duurzaamheid en Eindhoven

In het coalitieakkoord “Expeditie Eindhoven – Iedereen mee” neemt het thema duurzaamheid een belangrijke plek in. Samen met onder andere inwoners, bedrijven en kennisinstellingen wordt er hard gewerkt aan een duurzaam Eindhoven. Dit is een stad waar het fijn en veilig wonen, werken en recreëren is. Voor onszelf, maar ook zeker voor onze kinderen en kleinkinderen. Kijk voor meer informatie over Duurzaamheid in Eindhoven op www.eindhoven.nl/duurzaamheid.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!