Aanmoedigingsprijs voor Isovlas Oisterwijk

  • Innovatie & MVO
  • Bron: KvK Brabant

De Gouden Appel is voor ondernemers die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Aanmoedigingsprijs voor Isovlas Oisterwijk

Isovlas Oisterwijk verguld met Gouden Appel

“Verrast” en “zeer vereerd” was directeur Rogier van Mensvoort van Isovlas Oisterwijk gistermiddag. Hij kreeg uit handen van sectorhoofd Regiostimulering Gijs Bosch van de Kamer van Koophandel (KvK) en directeur Rob van Mierlo van COS Brabant de Gouden Appel.

De Gouden Appel is een aanmoedigingsprijs voor ondernemers die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) met succes in de praktijk brengen. Volgens directeur Van Mensvoort komt de onderscheiding op een goed moment. “Het gaat in onze markt al tien jaar om de prijs. Daar komt nu een ommekeer in. Juist nu de markt voor ons aantrekt, kunnen we deze prijs echt goed gebruiken.” Ook wethouder Joost Wagenmakers van Oisterwijk was blij: “Deze prijs past prima bij het streven van onze gemeente om MVO op de kaart te zetten.”

Isovlas Oisterwijk kreeg de tweede Gouden Appel van 2011 omdat het bedrijf een pionier is op het gebied van duurzame isolatietechnieken. Isovlas maakt uit reststoffen van de natuurlijke vezel vlas isolatiemateriaal. De onderneming geeft de drie p’s van people, planet en profit ruimschoots inhoud. Zo is er veel aandacht voor deskundigheidsbevordering en voor het innovatief vermogen van medewerkers. Verder werkt Isovlas cradle-to-cradle. Het bedrijf maakt gebruik van reststoffen uit de linnenindustrie. Deze worden verwerkt tot onder meer bouwisolatie en vlasvilt. Bij productie blijft geen afval over, behalve een klein percentage dat als groenafval wordt afgevoerd. Tenslotte is Isovlas marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van isolatieproducten die zijn gemaakt van vlas.

De KvK en COS reiken de Gouden Appel uit om ondernemers te stimuleren MVO inhoud te geven. De voordelen zijn legio: MVO biedt marktkansen, leidt tot nieuwe producten en diensten en is kostenbesparend. Criteria aan de hand waarvan de Gouden Appel wordt uitgereikt, zijn: originaliteit, eenvoud en rentabiliteit. De KvK en COS kennen de Gouden Appel vier keer per jaar toe. De prijs bestaat uit een award, een oorkonde, een logo en appelflappen of appeltaart.

Voor een toelichting kunt u contact opnemen met de Kamer van Koophandel Brabant,  
Lisette van der Swaluw, communicatieadviseur: T: (040) 232 38 63

Fotograaf, Toin Damen. Op de foto ziet u van links naar rechts sectorhoofd Regiostimulering Gijs Bosch van de Kamer van Koophandel Brabant, directeur Rob van Mierlo van COS Brabant en directeur Rogier van Mensvoort van Isovlas Oisterwijk.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!