Aanpak herstel Vlaketunnel stemt Zeeuws bedrijfsleven tevreden

  • Logistiek & Vervoer

MKB Zeeland, de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland en BZW Zeeland en zijn blij dat Rijkswaterstaat voortvarend aan de slag gaat met het herstel van de Vlaketunnel.

Aanpak herstel Vlaketunnel stemt Zeeuws bedrijfsleven tevreden

Sinds de zware schade aan de tunneltoerit in november 2010 hebben weggebruikers veel hinder van stremmingen en dagelijkse filevorming.

De planning om het herstel van de Vlaketunnel vóór het Paasweekeinde af te ronden, waarbij continue per richting 1 brede rijstrook beschikbaar blijft voor het verkeer, komt tegemoet aan de wensen van het bedrijfsleven.

Half november kregen weggebruikers in Zeeland te maken met de ernstige gevolgen van de schade aan de Vlaketunnel. Wachttijden en omrijkilometers zorgen voor flinke extra kosten voor bedrijven.
Vanaf het begin is er goed overleg geweest tussen Rijkswaterstaat Zeeland en het Zeeuwse
bedrijfsleven over het plots ontstane knelpunt en hoe dit zo snel mogelijk op te lossen. De stremming van de Vlaketunnel is niet alleen een verkeersknelpunt in de belangrijkste “toegangspoort” van Zeeland, maar dit past ook niet bij het imago van Zeeland als goed bereikbare en filevrije regio. Op basis van de contacten met Rijkswaterstaat hebben de ondernemersorganisaties BZW Zeeland en MKB-Zeeland en de Kamer van Koophandel er vertrouwen in dat de herstelwerkzaamheden voor het komende Paasweekeinde (22 april, startsein voor het toeristenseizoen) kunnen worden afgerond.
Vandaag is de planning voor de noodzakelijke, uitgebreide herstelwerken door Rijkswaterstaat bekend gemaakt.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!