Aantal openstaande vacatures vrijwel stabiel

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: CBS

Uit de nieuwste cijfers van het CBS blijkt dat het aantal openstaande vacatures vrij stabiel is. Wel is de dynamiek op de arbeidsmarkt lager dan een jaar eerder.

Aantal openstaande vacatures vrijwel stabiel

Eind september stonden er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 108 duizend vacatures open.  Dat zijn er duizend minder dan een kwartaal eerder. De voorgaande drie kwartalen daalde het aantal vacatures beduidend harder. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

In de zorg is het aantal vacatures gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder en het komt uit op 15 duizend. In de andere sectoren stabiliseerde het aantal vacatures.

De vacaturegraad kwam eind september uit op 13 openstaande vacatures per duizend banen. Dit is sinds 2003 niet meer zo laag geweest.

  • Duizend minder openstaande vacatures
  • Alleen in de zorg minder vacatures
  • Laagste vacaturegraad sinds 2003
  • Minder nieuwe en vervulde vacatures

De ontwikkeling van het aantal openstaande vacatures wordt bepaald door hoeveel vacatures er ontstaan zijn en hoeveel er vervuld zijn. In het derde kwartaal van 2012 zijn er 164 duizend vacatures ontstaan, 29 duizend minder dan een jaar eerder. Ook het aantal vervulde vacatures lag in het derde kwartaal een stuk lager dan een jaar eerder.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!