Aantal vacatures stijgt opnieuw

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Centraal Bureau voor Statistiek

Het aantal openstaande vacatures nam in het eerste kwartaal van 2014 met 7 duizend toe. Aan het eind van het eerste kwartaal van 2014 waren er in bijna alle bedrijfstakken meer vacatures.

Aantal vacatures stijgt opnieuw

Hiermee is het aantal vacatures voor het derde achtereenvolgende kwartaal gestegen. Dit maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.

Handel, ICT en horeca stuwen vraag naar arbeid op

De commerciële dienstverlening droeg het meest bij aan de toename. Dit kwam vooral doordat  de handel en de ICT-branche meer vacatures hadden. Het warme weer in de maand maart zorgde daarnaast voor een extra vraag naar arbeid binnen de horeca. Ook bij de bouw waren er meer vacatures.

Dynamiek op de arbeidsmarkt in de lift

Er ontstonden 174 duizend nieuwe vacatures in het eerste kwartaal van 2014, dit zijn er 21 duizend meer dan een jaar eerder. Ook het aantal vervulde vacatures was hoger. Dit wijst op een grotere dynamiek op de arbeidsmarkt. Een stijging van het aantal vacatures leidt niet onmiddellijk tot een daling van de werkloosheid. Voor sommige vacatures kan het lastig zijn op korte termijn een geschikte kandidaat te vinden. Ook kan het werven en selecteren van een nieuwe werknemer de nodige doorlooptijd hebben.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!