Aantal zomervakantieplannen blijft achter

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Recron

Zo’n 71% van de Nederlanders wil komende zomer beslist of waarschijnlijk op vakantie. 16% twijfelt nog en 13% geeft aan beslist of waarschijnlijk niet te gaan. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen blijft daarmee iets achter bij vorig jaar (-2%). Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

Aantal zomervakantieplannen blijft achter

Minder plannen voor buitenlandse vakantie
De meeste zomervakantieplannen betreffen een vakantie in het buitenland. Circa 7,8 miljoen Nederlanders zijn van plan om in de zomer van 2010 naar het buitenland te gaan. Dat zijn er 200.000 minder dan vorig jaar (-3%). Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk, Spanje en Italië het meest populair.

Belangstelling vakantie in eigen land groeit
Vergeleken met vorig jaar is de belangstelling voor een vakantie in eigen land wederom gestegen met ongeveer 50.000 plannen (+2%). Hiermee is Nederland komende zomer de vakantiebestemming voor zo’n 2,5 miljoen Nederlanders. De provincies Gelderland, Zeeland en Drenthe zijn het meest in trek. Met name de campings (+6%) lijken te profiteren van de toegenomen interesse in een binnenlandse vakantie.

Uitgesteld boekingsgedrag
Evenals vorig jaar blijft het aantal gerealiseerde boekingen voor de zomervakantie achter. Van alle vakantiegangers die vooraf iets willen regelen, heeft ongeveer een derde de vakantie al geregeld. Een aantal jaren terug lag dit percentage “vroegboekers” veelal rond de 40%.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!