Aardrijkskundeleerlingen strijden 16 tot en met 19 augustus in Derby der lage landen

  • Onderwijs & Training
  • Bron: KNAG

Wie is de beste aardrijkskundeleerling van Nederland en Vlaanderen? Dat wordt beslist in de Derby der lage landen die dit jaar van 16 tot en met 19 augustus plaatsvindt op de Delta Academy van Hogeschool Zeeland te Vlissingen. Deltacommissaris Wim Kuijken zal de winnaar op 19 augustus belonen. De Derby is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap.

Aardrijkskundeleerlingen strijden 16 tot en met 19 augustus in Derby der lage landen

De Derby is een wedstrijd voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs in Nederland en Vlaanderen. Het deelnemersveld bestaat uit duizenden leerlingen uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs. In Vlissingen nemen de zes beste Nederlandse en zes beste Vlaamse leerlingen het tegen elkaar op en worden zij getest op hun geografische kennis en vaardigheden. Wie is de beste geograaf?

Gastheer Delta Academy
Een veldwerkopdracht rondom de Westerschelde vormt het belangrijkste onderdeel van de Derby. De thema’s veiligheid, vitaliteit en veerkracht uit het uitvoeringsprogramma Zuidwestelijke Delta 2010 – 2015+ staan centraal binnen de opdracht. Een opdracht die precies past bij de inhoudelijke programma’s van de gastheer van deze editie: de Delta Academy van Hogeschool Zeeland. De HZ Delta Academy gaat in op de domeinen water, land en leven in deltagebieden. De doelstelling van de HZ Delta Academy is dat alle toekomstige deltawerkers die hier geschoold worden een interdisciplinaire internationale opleiding volgen, die volledig is afgestemd op delta’s en hun problematieken, hetgeen uniek is in de wereld. Naast een drietal hbo-opleidingen rondom deltatechnologie (Aquatische Ecotechnologie, Civiele Techniek en Delta Management) heeft de HZ Delta Academy ook een viertal onderzoeksgroepen op het gebied van waterveiligheid, building with nature, watertechnologie en aquacultuur. 

Deltacommissaris reikt prijs uit
De presentaties van het werk van de deelnemers en de prijsuitreiking door Deltacommissaris Wim Kuijken vindt plaats op vrijdag 19 augustus van 14.00 tot 16.00 uur op de Delta Academy van Hogeschool Zeeland. Nadere informatie en aanmelding via info@knag.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!