home » nieuws » Industrie »

Abercrombie & Fitch naar Roosendaal

  • Industrie
  • Bron: N.V. Rewin

Opnieuw hebben twee Amerikaanse modeconcerns besloten hun kledingmerken voor de gehele Europese markt vanuit het West-Brabantse Roosendaal te gaan distribueren.

Abercrombie & Fitch naar Roosendaal

Abercrombie & Fitch en het daaraan gelieerde maar zelfstandige Hollister zullen  op bedrijventerrein Borchwerf II binnenkort een nieuwe grootschalige Europese distributieactiviteit starten  voor de verwerking en distributie van het brede gamma van luxueuze vrijetijdskleding dat door beide bedrijven op de markt wordt gebracht. Het bedrijf is wereldwijd actief als producent en leverancier van een omvangrijke lijn dames-, heren en kinderkleding, van overhemden tot zwemkleding en van sieraden tot een geurlijn. Stijl, performance, kwaliteit en fijne smaak zijn de succesfactoren en sleutelwoorden. De nieuwe bedrijfsactiviteit gaat structureel (direct en indirect) werkgelegenheid bieden aan ca. 200 personen, in piekperioden worden nog eens 100  extra uitzendkrachten ingehuurd, zo is de stellige verwachting. 

TNT Fashion - een vooraanstaand van origine Engels logistiek dienstverlener en operend als de specialist voor de distributie van kleding en modeartikelen in Europa - zal namens Abercrombie & Fitch  de  gehele logistieke operatie gaan invullen. Abercrombie & Fitch laat door TNT Fashion  in Roosendaal dat totale pakket verzorgen, waarbij de gehele keten wordt ingevuld van verpakken, ompakken, strijken, prijzen, labelen, warehouse management, facturatie, distributie en planning van transport ter land ter zee en in de lucht.  De marketing en planning  blijft in handen van Abercrombie & Fitch. 

De distributie, het beheer en de logistieke dienstverlening wordt met gebruikmaking van hoogwaardige informatie technologie aangestuurd. Daardoor is het mogelijk om op elk moment inzicht te hebben in de positie van de in- en uitgaande goederenstromen die op weg zijn naar de duizenden klanten in Europa.  Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste toepassingen in de informatietechnologie. Het gaat dan met name om het verder automatiseren en om technieken als Effective Consumer Response (ECR), waarmede het aankoopgedrag van de consument zo snel mogelijk kan worden vertaald richting productie en logistiek. De gehele logistieke operatie zal worden ondergebracht in het bestaande TNT Fashioncenter op het bedrijvenpark Borchwerf te Roosendaal. TNT Fashion prognosticeert in de toekomst vanwege het wereldwijde  succes van Aber Crombie & Fitch uitbreidingsbehoefte van de gebouwen. Het kavel waarop het Fashioncenter staat kent nog voldoende fysieke ruimte om het gebouw uit te breiden

Demissionair Wethouder  Economische Zaken  van de gemeente Roosendaal, de heer Wim Van Overveld, is vanzelfsprekend bijzonder tevreden met de komst van deze solide onderneming  naar Roosendaal. "Dankzij de inspanningen van velen blijkt  2009, na eerdere negatieve ontwikkelingen als bedrijfssluitingen en -verplaatsingen,  al met al een goed jaar voor onze gemeente met betrekking tot bedrijfsvestigingen. Na de komst van Terex USA, Whirlpool USA , Jan de Rooy Logistics zeer recent Warnaco USA en nu deze buitengewoon aansprekende naam  zet Roosendaal zichzelf nog beter op de kaart als vestigingsplaats voor logistieke activiteiten met een hoge toegevoegde waarde, zowel in termen van productiewaarde als met betrekking tot de arbeidsmarkt. De wethouder acht de toevoeging van Abercrombie & Fitch zeker ook  interessant omdat deze activiteit voor jongeren met ict-affiniteit een extra dimensie geeft. "Interessant detail - aldus wethouder Van Overveld  - is dat het bedrijf heeft besloten om de Abercrombie & Fitch producten ook in het nieuwe Roosendaals outletcenter op de markt te brengen. Daarmede krijgt het outletcenter er een spraakmakend en dynamisch winkelconcept bij!

De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant heeft in goede samenwerking met  en de gemeente Roosendaal, NFIA, BOM, CWI en het REAP TNT Fashion, c.q.  Abercrombie & Fitch ondersteund in het keuze- en vestigingstraject.
 

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!