Achmea biedt JHS-studenten springplank naar een baan

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Juridische Hogeschool

Jos Sewalt, directeur van de Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) en Gerard Hupperetz, directeur van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys (JHS) maakten afgelopen vrijdag de samenwerking tussen hun organisaties officieel door het tekenen van een convenant.

Achmea biedt JHS-studenten springplank naar een baan

Beide partijen wensen de opleiding voor hbo-juristen verder te verbeteren en de afgestudeerden beter geschikt te maken voor instroom in de organisatie van de SAR.

“Eigenlijk woonden we al heel lang samen, maar was het nooit officieel beklonken door een huwelijk”, aldus Sewalt. De SAR en JHS hebben al gezamenlijk de minor Juridisch advies opgezet. In deze minor werken studenten met ‘echte’ (geanonimiseerde) casussen en gaan ze intern een kijkje nemen bij de SAR. Daarmee hebben ze een rechtstreekse springplank naar een baan na hun afstuderen. Beide organisaties hebben dus profijt van deze samenwerking. 

Het convenant krijgt op meer manieren handen en voeten. Door het sluiten van dit convenant geven de SAR en de Juridische Hogeschool elkaar de positie van ‘preferred partner’. Dat betekent dat ze elkaar aanbevelen bij partijen in de markt en gebruikmaken van elkaars netwerk.
Er vindt een onderlinge uitwisseling van medewerkers plaats; docenten van de Juridische Hogeschool kunnen een bedrijfsstage lopen en zo ervaring opdoen in het werkveld om vervolgens die actuele praktijkervaring weer in te zetten tijdens hun lessen.
De Juridische Hogeschool organiseert actuele themabijeenkomsten voor medewerkers van de SAR bijvoorbeeld op het gebied van ‘formuleren en corresponderen’. Dat komt neer op het omzetten van juridische naar leesbare en begrijpelijke taal voor de klanten van de SAR.
De mogelijkheden voor HBO-Rechtenstudenten worden geoptimaliseerd om hun stageperiode bij de SAR door te kunnen brengen. En de SAR en de JHS proberen gezamenlijk publiciteit te genereren en zo ook de werkgelegenheid voor hbo-juristen te bevorderen.

Al met al een constructieve samenwerking met goede perspectieven voor de toekomst.

De ondertekening vond plaats op 2 maart 2012 plaats om 12.00 uur bij de Stichting Achmea Rechtsbijstand te Tilburg.

Meer informatie over de SAR vindt u op www.achmearechtsbijstand.nl

Meer informatie over Juridische Hogeschool Avans-Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!