Achterhoek krijgt China Club

  • Technologie
  • Bron: VNO-NCW Midden Nederland

Op initiatief van Bronkhorst High-Tech hebben enkele Achterhoekse bedrijven, die reeds jaren zakendoen met China, onlangs hun kennis en ervaringen met elkaar uitgewisseld. Zij kwamen tot de conclusie dat zakendoen met China een bijzondere vaardigheid vergt, China heeft immers een compleet andere cultuur, historie en gebruiken dan Westerse landen.

Achterhoek krijgt China Club

Omdat de kennis van China en de omgang met z'n inwoners steeds belangrijker wordt voor onze economie heeft men uitgesproken dat het behoud en uitwisselen van die kennis belangrijk is.

Martin Stor (directeur Achterhoeks Centrum voor Technologie) en Toin de Ruiter (regiomanager VNO-NCW Achterhoek) hebben aangeboden een China Club te starten. Bedrijven die interesse hebben kunnen zich aanmelden via Mariska de Vos, VNO-NCW Midden. De China Club wordt niet geformaliseerd en daarom is er geen contributie of inschrijfgeld. De deelnemers wordt wel gevraagd om roulerend gastheer te zijn. Alleen bedrijven die reeds zakendoen met China en aldaar een vestiging, contactpersoon of joint venture hebben, kunnen deelnemen (deelname onder voorbehoud).  

China is al eeuwen een enorm land met bijzondere cultuur, wetenschap en bevolking. China is geen hype; China heeft het verleden, heden en de toekomst. Ondanks wereldwijde recessie groeit de economie enorm (uiteraard kampt het land daardoor ook met nieuwe problemen zoals het milieu). Multinationals hebben al jaren contacten in China maar na 1980 gingen steeds meer MKB-bedrijven naar China, ook Achterhoekse bedrijven. Veelal voor de inkoop van goedkope goederen. Steeds vaker werden producten speciaal voor de klant vervaardigd. Problemen waren de kwaliteit en leveringstijd. China is inmiddels een economische grootmacht en is ook in kennis en kwaliteit gegroeid, waardoor ook nu steeds meer bedrijven naar China gaan om te verkopen.

Contactpersoon: Toin de Ruiter, regiomanager VNO-NCW Achterhoek, 055 - 5222606.
Aanmelden: Mariska de Vos, secretaresse VNO-NCW Achterhoek

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!