Actieweken Openbaar Vervoer Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Regio West-Brabant

In september en oktober worden in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht verschillende activiteiten opgezet om inwoners van die gemeenten beter bekend te maken met het openbaar vervoer.

OV-haltewijzer Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht

Begin september ontvangen alle deelaxigebruikers van de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen een OV-haltewijzer. Dit is een informatiebrochure waarin alle regionale lijnen in en tussen de drie betreffende gemeenten makkelijk zijn weergegeven. In deze OV-haltewijzer kunt u zien hoe de bus rijdt, waar hij stopt en wat het kost. De bussen én veel haltes zijn aangepast en voldoen beter aan de behoeften van minder valide reizigers.

Actieweken OV: OV-loket Lievensberg ziekenhuis

In het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom wordt van 15 t/m 26 september een OV-loket ingericht. Speciaal daarvoor getrainde vrijwilligers geven in dit OV-loket alle geïnteresseerden informatie over het openbaar vervoer in deze regio.
 

OV-cursussen

Tot slot worden in oktober in alle gemeenten theoretische OV-cursussen aangeboden voor deeltaxigebruikers, 65-plussers, WMO-doelgroepen en de bezoekers van het OV-loket.
 
De data en locatie van deze cursussen zijn:
* Steenbergen: dinsdag 14 oktober, 14.30-16.30 uur, Raadszaal gemeentehuis
* Bergen op Zoom: donderdag 16 oktober, 10.00-12.00 uur, De Boulevard-Noord 4
* Hoogerheide: woensdag 22 oktober, 10.00-12.00 uur, MFC Kloosterhof
 
Wilt u meer informatie over de OV-cursussen?
Dan kunt u contact opnemen met het Reizigersoverleg Brabant:
Telefoonnummer: 073-6900518
E-mail: info@reizigersoverlegbrabant.nl
Website: www.reizigersoverlegbrabant.nl
 

Samenwerking met de provincie Noord-Brabant

Al deze activiteiten hebben als doel de toegankelijkheid van het openbaar vervoer te verbeteren, zodat meer mensen gebruik gaan maken van het OV. Dit is een doelstelling van de provincie Noord-Brabant. De provincie subsidieert het project. De samenwerkende partijen voeren het uit. Dat zijn Reizigersoverleg Brabant, Goed Bezig BUS, Stichting Zet, de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen en Deeltaxi West-Brabant (onderdeel van de Regio West-Brabant).

Rol van Regio West-Brabant


Regio West-Brabant heeft het projectteam geholpen met het verbinden van verschillende losse activiteiten tot één integraal project. Zo heeft de RWB op basis van een analyse van ritdata van deeltaxireizigers en een analyse van de toegankelijkheid van halten, het Lievensberg Ziekenhuis voorgedragen als onderwerp en locatie voor de OV-haltewijzer en het OV-loket. Daarnaast heeft de RWB de contacten gelegd met het Lievensberg ziekenhuis en genoemde gemeenten en hen geënthousiasmeerd om mee te participeren in het project. 

Meer informatie over Regio West-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!