Actiflow uit Breda maakt luchtstromen zichtbaar

  • Technologie
  • Bron: REWIN en Actiflow

Het succesvolle en innovatieve bedrijf Actiflow, gevestigd in Breda, heeft een methode ontwikkeld om luchtstromen te visualiseren.

Actiflow uit Breda maakt luchtstromen zichtbaar

De stoomlijnen rondom gebouwen, voertuigen en apparaten worden daarmee ineens zichtbaar.

Deze ontwikkeling stelt hen in staat om te verklaren waarom een ventilatiesysteem niet optimaal werkt. Of hoe een auto aerodynamischer gemaakt kan worden. Dit laatste leverde Eric Terry en Roy Campe, drijvende krachten achter Actiflow, zelfs een opdracht van Ferrari op. Actiflow wordt ook ingeschakeld voor bijvoorbeeld het verbeteren van windmolens.

Actiflow
 
Actiflow is een ontwerp- en adviesbureau gespecialiseerd in stromingsgerelateerde oplossingen. Onze ingenieurs hebben uitgebreide ervaring in productontwerp, aero- & hydrodynamica, CAE (Computer Aided Engineering) en systeem & regeltechniek. De focus ligt bij het aanbieden van bruikbare en kwalitatieve oplossingen, en deze te ontwikkelen in nauwe samenwerking met onze opdrachtgever.

Actiflow biedt diensten aan in verschillende industrieën. De expertise heeft zijn waarde reeds bewezen van de bouwsector tot de medische sector, van de auto-industrie tot de luchtvaartindustrie en van de olie & gassector tot de windenergiesector. De activiteiten zijn opgesplitst in 2 categorieën:

  • Aero consulting: klanten adviseren op het vlak van aerodynamica, vloeistofstromingen, ventilatie & air conditioning, vuur- & rookontwikkeling, etc.
  • Design engineering: conceptueel ontwerp en engineering van hightech producten, inclusief prototypes bouwen en testen.
Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!