Additive Industries lanceert Design Challenge 2015

  • Technologie
  • Bron: Brainport Development

Professionals en studenten worden met de Design Challenge 2015 uitgedaagd om producten te (her)ontwerpen voor 3D metaalprinten.

Additive Industries lanceert Design Challenge 2015

Industrieel 3D printen of additive manufacturing wint snel aan terrein. In de lucht- en ruimtevaart worden al brandstofinjectoren geprint door GE Aviation en Siemens print al onderdelen voor haar turbines. Ook in de medische wereld worden zowel tandtechnische- als medische implantaten laagsgewijs opgebouwd door verschillende gespecialiseerde fabrikanten. De sleutel tot het succes van deze innovatieve toepassingen ligt bij de ontwerper die in het ontwerp maximaal gebruik moet maken van de mogelijkheden die deze nieuwe productietechnologie biedt. 3D printen biedt ongeëvenaarde vrijheid en om unieke eigenschappen mee te geven aan het product: dunne wanden, lichtgewicht honingraatstructuren, vormvrije kanalen in het onderdeel, integratie van diverse functies en personaliseren van individuele producten.

Bijeenkomsten

Om de groei van het aantal voorbeelden van deze innovatieve 3D print toepassingen te stimuleren en andere industrieën te inspireren, lanceert Additive Industries de eerste ‘Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge’. Dit gebeurt tijdens een drukbezochte Master Class over Design for Additive Manufacturing die onderdeel is van de Dutch Design Week in Eindhoven. Professionals en studenten gaan de strijd aan in twee categorieën. Zij worden uitgedaagd om een technisch en/of industrieel product uit hun dagelijkse omgeving te herontwerpen voor 3D printen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Additive World Conference op 4 maart 2015 in Eindhoven.

Partners

Partners van deze ‘Design for Additive Manufacturing Challenge’ zijn leidende CAE technologie ontwikkelaar (voor bijvoorbeeld Topologie Optimalisatie software) - Altair Engineering en Ultimaker, een Nederlandse producent van consumenten 3D printers. De deelnemers worden ondersteund door het AddLab team van Additive Industries die hulp bieden bij het optimaliseren van het productontwerp. De winnaars in beide categorieën mogen de nieuwste Ultimaker 2 printer mee naar huis nemen. Daarnaast worden de winnende ontwerpen in AddLab geprint in metaal. Op www.additiveworld.com is meer informatie te vinden over de Design Challenge, de beoordelingscriteria en de inzending van een ontwerp.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!