Afschaffing vierde tijdelijk contract voor jongere

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: MKB Midden

De tijdelijke crisismaatregel om jongeren in plaats van 3 opeenvolgende tijdelijke contracten er 4 te geven, wordt stopgezet in 2012.

Afschaffing vierde tijdelijk contract voor jongere

Dat maakte minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vorige week bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Het idee achter deze maatregel was om jongeren onder de 27 jaar gedurende de crisis langer aan het werk te houden; bij economisch herstel zouden zij langer uitzicht houden op een vast contract.

Hoewel de maatregel voor een aantal jongeren effect heeft gehad (10.000 jongeren zouden na het derde contract niet meer in dienst zijn geweest), besluit de minister de maatregel niet te verlengen. Uit de evaluatie blijkt dat veel werkgevers het vierde tijdelijke contract gebruiken om hun flexibele personeelsbestand op peil te houden. Ook zouden zonder de maatregel 9.000 jongeren waarschijnlijk een vast contract aangeboden hebben gekregen.

MKB-Nederland vindt het jammer dat het ministerie van SZW teveel nadruk legt op het kwantitatieve effect van de regeling. De crisismaatregel moet niet alleen beoordeeld worden vanuit het arbeidsmarktperspectief van de jongere, maar ook vanuit de flexibiliteitsbehoefte van de werkgever in onzekere tijden. Wij pleiten ervoor om de maatregel in geval van crisis/recessie boven de markt te houden.

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!