Aftrap Smart Industries: presentatie Field Lab Campione

  • Maintenance
  • Bron: Dutch Institute World Class Maintenance

Op donderdag 22 januari werd in Rotterdam de landelijke aftrap gegeven voor Smart Industry. De ontwikkeling van Smart Industry gaat dwars door heel Nederland, van agro-food tot chemie en van technologische tot offshore industrie.

Aftrap Smart Industries: presentatie Field Lab Campione

Deze en tal van andere industriële sectoren kenmerken zich door een ongekend vermogen tot vernieuwen en de groeicapaciteit is enorm. Kortom: Smart Industry biedt de Nederlandse industrie enorme kansen tot het vergroten van de verdienkracht. Bij de kickoff waren bijna 500 ondernemers, wetenschappers en belangstellenden aanwezig, onder wie minister Henk Kamp van Economische Zaken en burgemeester Ahmed Aboutaleb van de gemeente Rotterdam.

Field Lab Campione

Voor de procesindustrie, waar normaliter vooral gepland en correctief onderhoud plaatsvindt, is Condition Based Maintenance (CBM) een heuse paradigm shift. Met CBM vindt onderhoud niet te vaak plaats (zoals bij gepland onderhoud) en ook niet te laat (zoals met correctief), maar "just in time". Vanwege een aantal redenen (o.a. veiligheidsrisico's, verouderde infra, conservatisme, organisatorische belemmeringen, ?nanciering) komt CBM echter in de procesindustrie moeizaam van de grond. Minder dan 3% van de data wordt "getagd" en slechts een fractie daarvan wordt actief gebruikt voor CBM. De doelen van dit Field Lab zijn dan ook:

  • Het Zero Surprises Fieldlab heeft als radicaal doel het onderhoud voor chemiebedrijven 100% voorspelbaar te maken, waardoor de productiviteit, beschikbaarheid en veiligheid van productiemiddelen signi?cant kunnen worden verbeterd, tegen lagere kosten. 
  • De output van onze fabrieken zal worden verhoogd (en dus de prijs per product verlaagd). 
  • Via ontwikkeling, integratie en implementatie van een breed palet aan state-of-the-art CBM gerelateerde technieken en methodieken kan de sector een enorme stap zetten vanuit de huidige praktijk met correctief en preventief onderhoud naar onderhoud van de toekomst in de vorm van 'predictive maintenance'. 
  • CBM van productiefaciliteiten in het buitenland kan uitgroeien tot een mooi export product.

Klik hier voor de presentatie over het Field Lab Campione.

Video bij artikel

Meer informatie over World Class Maintenance:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!