AgriFood Capital organiseert bijeenkomst over herformulering in de foodsector

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

AgriFood Capital biedt u samen met CoE Food van HAS Hogeschool de mogelijkheid om op 5 november a.s. kennis te laten maken met de wereld van herformuleren en de kansen hierin voor u als ondernemer.

AgriFood Capital organiseert bijeenkomst over herformulering in de foodsector
Datum: 5 november, 2015
Locatie: Agri&food Plaza, ‘s-Hertogenbosch
Tijdstip: 14.00 – 18.00 uur

De gezonde keuze makkelijker maken voor consumenten. Dat is de kern van het Akkoord
Verbetering Productsamenstelling dat de gezamenlijke Nederlandse Voedingsmiddelensector (FNLI, CBL, KHN, Veneca) en de Nederlandse overheid (VWS) in januari 2014 samen ondertekenden. Het doel is een gezonder product aanbod door de gehaltes aan zout, verzadigd vet, suiker (calorieën) te verminderen. Maar ook het zichtbaar maken hiervan.

Dat klinkt eenvoudig maar hoe doen we dat? Hoe borgen we de smaak, kwaliteit en houdbaarheid? En (hoe) laten we dit weten aan de consument? Tegelijkertijd willen supermarkten minder E?nummers in producten met dezelfde kwaliteit en voor dezelfde prijs. Product herformulering is voor veel bedrijven een
uitdaging.

Lezingen

Tijdens de bijeenkomst 'Herformulering. Begin er maar aan...' zal de Stichting ‘Ik Kies Bewust’ u informeren over de doelstellingen van de stichting, hun werkwijze en de voedingskundige aspecten. Vervolgens zal Wouter Schouten van Schouten Europe zijn ervaringen delen van hun traject ter verkrijging van het ‘Vinkje’.

AHOLD/AH zal als retailer hun visie geven op herformuleren vanuit de retailer. Tot slot deelt Annet Roodenburg, Lector Voeding en Gezondheid bij HAS Hogeschool, de resultaten van een onderzoek naar hoe bedrijven in de levensmiddelensector tegen herformuleren aankijken. Van belang daarin zijn onder andere: technologie, gezondheid, wetgeving en de consument.

Dialoogsessies

Na de lezingen heeft u in dialoogsessies de mogelijkheid om met experts en sprekers in gesprek te gaan over diverse aspecten van herformuleren en de diverse mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan. Ook zal deze middag aandacht worden besteed aan de verschillende subsidiemogelijkheden rond herformulering.

Voorzitter van de bijeenkomst Herformulering is Albert Zwijgers, Innovatiemakelaar Topsector Agri&Food/AgriFood Capital.

Voor wie?

Deze middagbijeenkomst is bedoeld voor ondernemers die producten willen herformuleren. Waar liggen de kansen en wat zijn de mogelijkheden?

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over HAS Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!