AgriFood Capital ‘stoomt’ MKB klaar voor 2025

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: AgriFood Capital

Innovatie vraagt op een creatieve manier kijken naar de wereld om ons heen. Voor ondernemers is het belangrijk om 'out of the box' te denken en verbindingen aan te gaan met ondernemers uit andere sectoren (cross-over).

AgriFood Capital ‘stoomt’ MKB klaar voor 2025

Hoe dit te doen, werd duidelijk tijdens de inspiratiesessie ‘Zaaien’ op 4 november j.l. van Agrifood Capital, UOV De Kring, de Kamer van Koophandel en de Gemeente Uden bij Wiltec in Uden.

Udense ondernemers kregen tijdens deze inspiratiebijeenkomst inzicht in de belangrijkste maatschappelijke en economische ontwikkelingen zoals vergrijzing, verduurzaming van de voedselketen en verschuivende internationale machtsverhoudingen. Monique Allers, adviseur bij de Kamer van Koophandel, verdiepte zich samen met ondernemers uit diverse sectoren n trends zoals 'lang gezond willen leven', 'schaarste aan tijd, ruimte en aandacht' en 'consumenten als ontwerper en producent'. De aanwezigen werden daarbij geprikkeld om op een andere manier naar de toekomst te kijken.

Cross-over inspiratie voor innovatie

Sinds het ontstaan van de mensheid hebben alsmaar veranderende behoeften geleid tot talloze innovaties, veelal op basis van cross-overs met andere sectoren. Te denken valt aan de uitvinding van de injectiespuit, stethoscoop, radiologie en het nieuwe zorgverzekeringssysteem, maar ook aan nieuwe voedingsconcepten, online artikelen bestellen en innovaties op gebied van huisvesting, transport, communicatie en sport. Voor het MKB zijn er vele vernieuwende verbindingen mogelijk met nieuwe kansen.

Gezond Zaaien, Groeien en Oogsten

De inspiratiesessie ‘Zaaien’ is de eerste bijeenkomst uit een serie van drie onder de naam ‘Gezond Zaaien, Groeien en Oogsten’ van AgriFood Capital. Dit programma heeft als centraal thema ‘Nieuwe Verbindingen’ en heeft als doel om lokale ondernemers te verbinden, te inspireren en op weg te helpen met innovatie. De vervolg sessies ‘Groeien’ en ‘Oogsten’ zijn gepland op 2 december 2014 en 6 januari 2015. In deze werksessies leren de ondernemers hun ideeën concreet en tastbaar te maken en nieuwe innovatie- en samenwerkingsvormen te vinden. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich hier aanmelden.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!