AgriFood Capital ‘stoomt’ MKB klaar voor 2025

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: AgriFood Capital

Innovatie vraagt op een creatieve manier kijken naar de wereld om ons heen. Voor ondernemers is het belangrijk om ideeën uit te werken en slim te verfijnen.

AgriFood Capital ‘stoomt’ MKB klaar voor 2025

Hoe dit op een efficiënte manier kan, werd vorige week duidelijk tijdens de inspiratiesessie ‘Groeien’ van Agrifood Capital, UOV De Kring, en de Gemeente Uden bij De Vrije Teugel in Uden.

Udense ondernemers kregen tijdens deze inspiratiebijeenkomst inzicht in het gebruik van Business Model Innovation. Het Business Model Innovation is een hulpmiddel voor bedrijven om ideeën verder uit te werken en te toetsen in de markt. Hierbij kan gedacht worden aan nieuwe inkomstenbronnen, nieuwe markten, new business of nieuwe producten en diensten. Maar het is ook een model om het huidige business model te begrijpen, in te spelen op trends en kansen in de markt. Na afloop werd een zestal inspirerende innovatietrajecten gepitched. De ondernemers hebben deze trajecten verrijkt door het geven van adviezen, tips en contacten.

Drieluik Gezond Zaaien, Groeien en Oogsten

De inspiratiesessie ‘Groeien’ is de tweede bijeenkomst uit een serie van drie onder de naam ‘Gezond Zaaien, Groeien en Oogsten’ van AgriFood Capital. Dit programma heeft als doel om lokale ondernemers te verbinden, te inspireren en op weg te helpen met innovatie. De laatste sessie ‘Oogsten’ is gepland op 3 februari 2015. In deze werksessies leren de ondernemers hun ideeën concreet en tastbaar te maken en nieuwe innovatie- en samenwerkingsvormen te vinden. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich hier aanmelden.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!