Agrifood Innovatiebijeenkomst 'Landerds voedsel op Landerdse borden'

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Ondernemerslift+

ZLTO, AgriFood Capital en Gemeente Landerd organiseren op 24 maart een eerste Agrifood innovatiebijeenkomst in de gemeente Landerd.

Agrifood Innovatiebijeenkomst 'Landerds voedsel op Landerdse borden'

Tijdens deze bijeenkomst kijken ze met ondernemers hoe ze ervoor kunnen zorgen dat er meer voedsel uit Landerd op Landerdse borden terecht komt. Een lokale keten biedt veel voordelen: een lagere CO2-uitstoot door minder transportbewegingen, gezonde voeding waarvan de herkomst bekend is en contact en begrip tussen consument en producent. Dat laatste kan leiden tot een eerlijke prijs voor de producent en een duurzamere productie.

Tijdens deze avond onderzoeken ze of het mogelijk is om met de voedselproducenten complete maaltijden te verzorgen voor lokale klanten. Als een voedselcollectief kansen biedt dan organiseert de gemeente een vervolgbijeenkomst met lokale afnemers, zoals bijvoorbeeld zorginstellingen, restaurants, scholen en groepen inwoners.

Programma

19.30 uur: Opening door Burgemeester Marnix Bakermans
19.30-21.00 uur: Inspirerende voorbeeldverhalen:

Bob Hutten van Hutten Catering: het assortiment van Hutten voor ziekenhuis Bernhoven is zoveel mogelijk gebaseerd op lokale producten.

Jasper Spierings van Boer Spierings: melk- en zoogkoeien houder, kaasmaker en verkoopt eigen producten en die van andere ondernemers in zijn Landwinkel in Oss.

Drees Peter van den Bosch, Willem & Drees vers van de Boer: via een internetsite bestellen klanten rechtstreeks en flexibel bij verschillende boeren, waarna een gevulde kist eenmalig of wekelijk wordt bezorgd.

21.00-22.00 uur: In werkgroepen brainstormen over Landerdse mogelijkheden.
22.00 uur: Afsluiting door Burgemeester Marnix Bakermans en daarna borrel.

Meer informatie over OndernemersLift+:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!