Agrofoodpluim voor Heyde Hoeve

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Varkenshouderij Heyde Hoeve ontvangt woensdag 20 mei de Agrofoodpluim uit handen van gedeputeerde Yves de Boer. Met deze aanmoedigingsprijs spreekt de provincie Noord-Brabant haar waardering uit voor ondernemers die zich onderscheiden in innovatie en/of verduurzaming binnen de agrofoodsector.

Agrofoodpluim voor Heyde Hoeve

De bedrijfsvoering van de Heyde Hoeve kenmerkt zich door een gerichte, duurzame samenwerkingsaanpak met smaakvol, gezond en eerlijk vlees als resultaat. Het Heyde Hoeve vlees ligt bij zo’n 100 slagers in de toonbank. Tiny Schepers, initiatiefnemer van de coöperatie, is trots: “Wij werken elke dag met de meest mogelijke zorg voor dier en omgeving aan een optimale kwaliteit van de producten. Zo garanderen wij niet alleen heerlijk vlees maar ook een veilig stukje vlees!”

Coöperaties zoals de Heyde Hoeve zijn van groot belang om Brabant tot één van de meest innovatieve en duurzame agrofoodregio’s van Europa te maken. De provincie stimuleert dat er geproduceerd, verwerkt en geconsumeerd wordt met maximale aandacht voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu. De Heyde Hoeve bewijst met hun kwaliteitscriteria op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid een optimale bijdrage te leveren aan de productie van betrouwbaar, gezond en duurzaam voedsel. Hiermee is de varkenshouderij van groot belang om tegemoet te komen aan de ambitie van Brabant om veilige producten aan te bieden met een eerlijk verhaal.De provincie ziet de werkwijze van de Heyde Hoeve, waarbij slim samengewerkt wordt met collegaboeren en ketenpartners, als grote inspiratiebron voor andere Brabantse ondernemers. En waardeert de werkwijze met de Agrofoodpluim.

De Heyde Hoeve

Sinds 2000 werkt de Heyde Hoeve samen met een aantal varkensboeren uit de regio en is er sprake van een coöperatie. Het geloof in een lokale, duurzame voedselketen is de grootste drijfveer geworden. Zodoende is de aanpak gericht op duurzaam werken, waarbij dierenwelzijn en diergezondheid centraal staan. Tiny vertelt: “De varkens worden op een respectvolle, diervriendelijke manier gehouden in moderne stallen. Ze hebben voldoende ruimte en een aparte lig-, eet-, drink- en mestplaats. Om de varkens gezond te houden wordt er geen gebruik gemaakt van hormonen en is de inzet van medicijnen zoals antibiotica minimaal.” De Heyde Hoeve is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf waarin dagelijks voerfabrikanten, varkensboeren, slachthuizen, grossiers, slagers, vleesleveranciers en marketingmedewerkers samenwerken om het eerlijke vlees op te markt te brengen en dit verhaal te vertellen aan de consument.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!