home » nieuws » Bouw »

Akkoord over datapool voor de Bouw- en Installatiebranche

  • Bouw
  • Bron: Bouwend Nederland

Bouwdatapool is een initiatief van, voor en door bedrijven uit de bouwkolom die in de eigen praktijk het uitwisselen van digitale informatie willen verbeteren.

Een belangrijke doelstelling van deze bedrijven is het opzetten van een branche datapool voor de bouw waarmee alle bedrijven in de bouwkolom op efficiënte, effectieve en digitale wijze artikelinformatie met elkaar kunnen uitwisselen. In augustus 2014 is de Bouwdatapool gestart met het aansluiten van de eerste bedrijven.

Daarnaast is hard gewerkt aan een verdere samenwerking met de installatiebranche. Afgelopen week hebben partijen een akkoord bereikt over de krachtenbundeling.

Eén loket

Hierdoor ontstaat één geïntegreerde datapool voor zowel de bouw- als de installatiebranche. Dit is een wezenlijke mijlpaal. Het unieke van de Bouw- en Installatiedatapool is dat u bij één loket terecht kunt voor het digitaal uitwisselen van al uw product- en handelsinformatie van catalogusartikelen. Op deze wijze nemen we veel verspillingen in de bouwkolom weg en kunt u effectiever samenwerken met andere bedrijven in de keten.

Initiatiefnemers

De Bouw- en Installatiedatapool is een initiatief van de brancheorganisaties Bouwend Nederland, Fedet-Groothandel, HIBIN, UNETO-VNI en Vertaz in samenwerking met branche initiatieven 2BA en EZ-base. In 2015 wordt de nieuwe organisatie vormgegeven. Uiterlijk 1 januari 2016 is er één geïntegreerde organisatie. De datapool maakt gebruik van de standaarden van ETIM en S@les in de bouw.

Voor informatie over deelname, prijzen en contracten kunt u contact opnemen met EZ-base of 2BA, telefoonnummer: (0)172 - 23 11 10 of (0)88 - 222 00 00.

Meer informatie over BOUWEND NEDERLAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!