Alle Brabantse websites voor vraag- en aanbod van arbeidskracht op één plek

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De website brabantvoormekaar.nl staat live. Bezoekers vinden hier een overzicht van Brabantse initiatieven die vraag en aanbod op de Brabantse arbeidsmarkt bij elkaar brengen en websites met relevante informatie voor zzp’ers, ondernemers en bedrijven.

Alle Brabantse websites voor vraag- en aanbod van arbeidskracht op één plek

De website is een initiatief van de gemeente ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant.

De coronacrisis laat zien dat de saamhorigheid in Brabant groot is. Als gevolg van de coronacrisis werken veel Brabanders thuis, hebben tijdelijk minder of geen werk of willen gewoon hun steentje bijdragen in deze moeilijke tijd. Anderen, zoals zorginstellingen en bedrijven, hebben juist meer behoefte aan werknemers of andere hulp om de overvloed aan nieuw werk aan te pakken. Brabant voor Mekaar zet de initiatieven op een rij die dergelijke vraag en aanbod bij elkaar brengen. Zowel betaald werk als vrijwillige buurt- en zorghulp zijn in het overzicht meegenomen.

Ook treffen overheden noodmaatregelen om ondernemers te helpen deze crisis door te komen. Brabant voor Mekaar geeft een overzicht van landelijke, provinciale en gemeentelijke regelingen. Daarnaast vinden bezoekers er relevante crisisinformatie van bijvoorbeeld overheden, vakbewegingen en werkgeversorganisaties.

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (economie, kennis en talentontwikkeling): “Het mooie van Brabanders is dat ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Ook niet in een crisis met een omvang als deze. Handen uit de mouwen en kijken waar kennis of hulp nodig is. Brabant voor Mekaar dus. Dit platform helpt mensen te verbinden aan de plek waar ze het best passen. We ondersteunen daarmee de kracht van positief blijven denken.”

Zoeken en filteren

Bezoekers kunnen de lijst met websites op www.brabantvoormekaar.nl doorzoeken op trefwoord en filteren op basis van verschillende categorieën. Vanuit de zoekresultaten kun je meteen doorklikken naar de juiste website.

Overzicht aanvullen

Het overzicht is echter nooit compleet. Daarom roepen we bezoekers op om ontbrekende initiatieven of informatie te melden, zodat we de lijst zo actueel mogelijk kunnen houden. Nieuwe initiatieven kan met dit formulier. Ook wordt gewerkt aan de mogelijkheid om de initiatieven weer te geven op de kaart van Brabant.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!