Alle wegwerkzaamheden in Gelderland op één website

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Regio Achterhoek

De doorstroming van het verkeer op de Gelderse wegen is een aandachtspunt van de provincie Gelderland. De wens om weggebruikers goed te informeren over wegwerkzaamheden en omleidingen, tot op lokaal niveau, heeft geleid tot één website met alle wegwerkzaamheden: www.bereikbaargelderland.nl.

Alle wegwerkzaamheden in Gelderland op één website

De provincie Gelderland heeft leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid hoog op de agenda staan. Daarom heeft zij het initiatief genomen om een site te maken met een volledig overzicht van alle wegwerkzaamheden. Alle Gelderse gemeenten, verenigd in vervoerregio’s: Stedendriehoek, Rivierenland, Noord-Veluwe, de Vallei en Achterhoek, Stadsregio Arnhem Nijmegen en Rijkswaterstaat leveren hiervoor geregeld actuele informatie aan. Op 12 maart 2010 heeft gedeputeerde Marijke van Haaren de website officieel gelanceerd. 

 
Alternatieve route
De site informeert weggebruikers in Gelderland over werkzaamheden én omleidingsroutes. Wanneer een straat of snelweg is afgesloten, is ook informatie beschikbaar over een alternatieve route. Weggebruikers kunnen zich bovendien aanmelden voor de e-mailservice. Ze ontvangen dan een gratis bericht wanneer er bijvoorbeeld in hun buurt of op de route naar het werk wegwerkzaamheden gepland zijn.
 
Afstemmen
Ook hebben wegbeheerders voortaan beter zicht op elkaars wegwerkzaamheden. Zo kunnen ze wegwerkzaamheden beter op elkaar afstemmen, waardoor weggebruikers er minder last van hebben en de doorstroming verbetert. Samen maken we Gelderland beter bereikbaar!

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!