Alleen bijdrage voor kinderopvang werkende ouders

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: MKB Nederland

Werkgevers zijn bereid om voor de opvang van kinderen met werkende ouders te betalen, maar niet voor niet-werkenden. Deze kanttekening plaatsen MKB-Nederland en VNO-NCW bij de conclusies in het eindrapport van de Taskforce Kinderopvang.

Wel zijn de werkgeversorganisaties voor het naadloos op elkaar aansluiten van dagopvang, onderwijs, vrijetijdsactiviteiten, maaltijden en ontspanning van kinderen.

De werkgeversorganisaties verschillen met de Taskforce Kinderopvang van mening over de financiering van de opvang. Werkgevers zouden niet moeten betalen voor de kinderopvang van ouders die niet werken. Ook niet als zij een participatietraject volgen dat hen meer kansen geeft op de arbeidsmarkt. De plannen van de Taskforce kosten al veel geld. MKB-Nederland en VNO-NCW twijfelen dan ook of de overheid in deze tijden zoveel extra geld hiervoor opzij moet zetten.

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn het inhoudelijk voor het grote deel eens met de plannen van de Taskforce Kinderopvang. Goede kinderopvang is het instrument voor de combinatie van arbeid en zorg. Kinderopvang moet daarom voor elke werkende ouder optimaal toegankelijk zijn.

De ondernemersorganisaties hebben tot het laatste moment deelgenomen aan de Taskforce Kinderopvang. Omdat zij het niet eens waren over het financieringsvraagstuk, besloten ze het eindrapport niet te ondertekenen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!