Alles uit de kast om een tweede lockdown te voorkomen!

MKB Nederland en VNO-NCW roepen in een open brief alle Nederlanders, en specifiek hun leden, op om de gedragsregels rond corona in acht te nemen en elkaar er op aan te spreken. Alleen zo kan voorkomen worden dat heel Nederland voor een tweede keer op slot moet.

Alles uit de kast om een tweede lockdown te voorkomen!

'De toename van het aantal COVID-19 besmettingen is onrustbarend.Als het zo door gaat raakt de zorg opnieuw overbelasten zal het kabinet niet anders kunnen dan nieuwe maatregelen nemen. Al dit weekend wordt daarover gesproken. Een tweede lockdown dreigt, met alle draconische gevolgen voor ondernemers, werknemers en de economie van dien. Als ons gedrag niet verandert, wordt het ongelofelijk lastig om dat te voorkomen', schrijven de organisaties in hun brief.

'Alles moet uit de kast. Daarom doen we een klemmend beroep op iedereen in Nederlandom de gedragsregels wérkelijk in acht te nemen en elkaar daar op aan te spreken. In het bijzonder doen wij een beroep op al onze leden om daar het voortouw in te nemen. Van de overheid vragen wij er alles aan te doen om de testcapaciteit en het sneltestensnellerop stoom te krijgenen naleving van de gedragsregels te handhaven.'

In de brief wordt verder ingegaan op wat ondernemers zelf kunnen doen. Dat is onder andere het strikt naleven van de huidige protocollen. Maar ook worden ondernemers opgeroepen om wanneer ze misstanden zien, dit te melden bij lokale bestuurders en/of de betrokken veiligheidsregio's. 

Lees hier de complete brief.

Meer informatie over VNO-NCW:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!