Altena en BUAS zetten studenten aan het werk

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Gemeente Altena

Breda University of Applied Sciences en de gemeente Altena gaan op een unieke manier samenwerken. Afgelopen maandag hebben zij een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de nieuwe learning community ‘adopteer een stad’.

Altena en BUAS zetten studenten aan het werk

Deze samenwerking is onderdeel van een onderwijsinnovatie binnen de opleiding Built Environment die mede mogelijk is gemaakt door een subsidie vanuit de NRO (nationaal regieorgaan onderwijsonderzoek) waarbij het onderwijs meer in de samenleving plaatsvindt.

In dit nieuwe studieprogramma starten eerstejaars studenten met een tweejarig traject van opdrachten en onderzoeken in verschillende gemeenten en steden. In de gemeente Altena gaan in totaal 45 studenten 1,5 jaar lang meewerken en meedenken met de gemeente. De thema’s waar de studenten mee aan de slag gaan zijn: duurzame samenleving, gezonde- & leefbare samenleving, bereikbare- en toegankelijke samenleving en zelfvoorzienende samenleving.

Mensen voor scherm

De studenten gaan samen met docenten, gemeente Altena en stakeholders aan de slag om innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijk relevante opgaven. De resultaten worden verzameld en gedeeld via een kennisplatform en zijn niet alleen beschikbaar voor studenten maar ook voor (deelnemende) steden en de samenleving. Op deze wijze wordt ook langdurige kennisstapeling en kennisdeling geborgd vanuit deze onderwijsinnovatie.

Meer informatie over Breda University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!