Ambitieuze plannen Papendal

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Gelderland

Bouw nieuwe Multihal levert forse bijdrage aan de topsport en breedtesport en draagt bij om Nederland klaar te maken voor de Olympische Spelen in 2028.

Ambitieuze plannen Papendal

‘Een land heeft ambities nodig; en prestaties om trots op te zijn. Nu misschien wel meer dan ooit. Vooral omdat die prestaties alleen maar gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden.’ Dat zei gedeputeerde Hans Esmeijer bij de presentatie van de plannen voor de nieuwe multihal of Arnhemhal op sportcentrum Papendal op 4 februari.

De bouw van de nieuwe trainingshal, die 15 miljoen euro gaat kosten, is mede mogelijk gemaakt door een forse bijdrage van 7,5 miljoen euro van de provincie Gelderland. Ook de gemeente Arnhem, het Rijk, verschillende sportbonden en het bedrijfsleven dragen financieel bij. De bouw van de hal begint in april en is vermoedelijk in mei 2012 klaar.

Recessiebestrijding en sport
De provinciale bijdrage komt uit de ‘recessiegelden’. De provincie stelde deze in 2009 beschikbaar om de economie, en met name de bouwwereld, door de crisis heen te helpen. ‘Maar dat is niet de enige reden’, aldus Esmeijer. ‘Minstens zo belangrijk is dat we met deze hal een forse bijdrage leveren aan de topsport én de breedtesport.’

Gezond leefpatroon
In de hal komt bovendien een 'sportrestaurant van de toekomst' waar de maaltijden optimaal worden afgestemd op de behoeften van sporters. De provincie wil de kennis die hierbij wordt opgedaan, ook buiten de sport gebruiken om een gezonder leefpatroon te stimuleren. Zo gaat de provincie, samen met de GSO-gemeenten, een project starten om het overgewicht onder jongeren te bestrijden, onder de naam JOGG (jongeren op gezond gewicht).

Olympische ambitie
Ook ziet de provincie de nieuwe hal een grote rol spelen bij het realiseren van de nationale ambitie om Nederland klaar te maken voor de Olympische Spelen in 2028. Esmeijer: ‘Om topsport naar Nederland te halen, moet je topsport op topniveau kunnen laten zien.’

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!